Star yazarı: Harekat haberi Oval Ofis'te alkışlarla karşılanmıştır

Star yazarı Erdoğan'la görüşen Trump'ın 'ağzını okudu': "Bir an önce başlat şu harekatı, Afganistan işi uzuyor, benim, savaşlardan çekileceğimi Amerikan halkına bugünlerde söylemem gerekiyor."

Star yazarı: Harekat haberi Oval Ofis'te alkışlarla karşılanmıştır

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik başlattığı ‘Barış Pınarı’ harekatının ABD yönetimi tarafından nasıl karşılandığına ilişkin AKP medyasında dikkat çeken bir köşe yazısı yayınlandı.

Star gazetesi yazarlarından Ardan Zentürk, “Trump’ın Erdoğan’a bir şükran borcu var…” başlıklı köşe yazısında, Erdoğan Türkiyesi’nin hem ABD hem de Rusya tarafından bölgede  “istikrar gücü” olarak görüldüğünü belirtti, ‘Barış Pınarı’ harekatının Beyaz Saray’da büyük bir memnuniyetle karşılandığına inandığını dile getirip “Harekat haberinin Oval Ofis’te alkışlarla karşılandığına inanıyorum.” dedi.

Zentürk’ün yazısında ilgili bölüm şöyle:

“ABD ve Rusya, 10 Ekim 2019 günü tarihte ilk kez, BM Güvenlik Konseyi’nde ortak tavırla, Türkiye’nin kınanmasını önledi.

ABD ve Rusya, 10 Ekim 2019 günü tarihte ilk kez, BM Güvenlik Konseyi’nde ortak tavırla, Türkiye’nin kınanmasını önledi.

Nedeni, askeri yorgunluktur.

8 yıllık Suriye savaşı ABD ve Rusya için artık sürdürülebilir kimlik taşımıyor.

Hedef, siyasi çözüme kavuşup, bölgede birer üsle yetinip çekilmektir.

Trump-Putin ikilisinin Erdoğan liderliğindeki Türkiye’ye geniş bir coğrafyada istikrar gücü rolü olarak gördüğü açıktır.

Yüksek ihtimal, Trump, 6 Ekim 2019 Pazar günkü Erdoğan görüşmesinde, “Güvenli bölge için başlatacağınız sınırlı harekata karışmam ama, geniş çaplı bir harekat halinde tüm askerimi Suriye’den çeker, sizi orada yalnız bırakırım” derken şunu düşünüyordu: Bir an önce başlat şu harekatı, Afganistan işi uzuyor, benim, savaşlardan çekileceğimi Amerikan halkına bugünlerde söylemem gerekiyor.

Erdoğan harekatı başlattı, “beka mücadelesinin” bayrağını yükseltti ama, harekat haberinin Oval Ofis’te alkışlarla karşılandığına inanıyorum.

Trump’ın açıklamaları bunu gösteriyor.”