İmamoğlu: Ordu Valisi 'mitingi kısa kessinler müdahale ederiz' demiş

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentte düzenlediği mitingle ilgili olarak Ordu Valisi Seddar Yavuz'un "Kısa kesmezseniz müdahale ederiz" dediğini açıkladı.

İmamoğlu: Ordu Valisi 'mitingi kısa kessinler müdahale ederiz' demiş

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İBB Başkanlığına seçilen ancak YSK kararıyla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran seçimleri öncesi miting yaptığı Doğu Karadeniz illerinden biri olan Ordu’da ‘vali tehdidi’yle karşılaştığı öğrenildi.

Öte yandan, gece saatlerinde İstanbul’a dönüş için Ordu-Giresun Orgi Havalimanına giden Ekrem İmamoğlu’nun VIP bölümünü kullanmasına da izin verilmediği ortaya çıktı.

Fox Haber‘e konuşan Ekrem İmamoğlu durumu şöyle anlattı: “Milletvekilimizle beraber uçağa binecektik. Milletvekilimizle de olsa uçağa binemeyiz diye VIP’e talimat vermiş. Bizim miting için de il başkanımızın verdiği bilgiye göre ‘erken kessinler yoksa müdahale ederiz’ demiş. Vali bey devlet adamı değilmiş sadece Ordu’da koltuk işgal eden biriymiş.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Havalimanı’nda karşılaştığı protestonun ardından yaptığı açıklamada “Bana Ekrem İmamoğlu’nun benden sonra geleceğini söylediler, aslında VIP’den geçme hakkı yok. Bizim geçtiğimiz yerden geçme gibi bir durumu söz konusu değil ama arkadaşlar nezaket göstermişler ve buradan geç demişler. Havalimanına partililer de gelmişler, orada toplanmışlar. İdari olarak partililerin de oraya gelme hakkı bulunmuyor.” demişti.