Sputnik'te Oğhan'ın ardından bir ayrılık daha

Radyo Sputnik'te İsmail Saymaz, Yavuz Oğhan ve Akif Beki'nin programına son verilmişti. Davutoğlu söyleşisinin ardından yaşanıldığı düşünülen ayrılık kararının ardından bir haber de Zafer Arapkirli'den geldi.

Sputnik'te Oğhan'ın ardından bir ayrılık daha

AKP’nin ‘muhalif’lerinden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan söyleşinin ardındaan Sputnik, ‘Bidebunuizle’ programını bitirme kararı almıştı.

Haberin yankısı sürerken, Sputnik’te bir ayrılık haberi daha duyuldu.

Radyo Sputnik’te İsmail Saymaz, Yavuz Oğhan ve Akif Beki’nin programına son verilmişti. Davutoğlu söyleşisinin ardından yaşanıldığı düşünülen ayrılık kararının ardından bir haber de Zafer Arapkirli’den geldi.

Gazeteci Zafer Arapkirli, RS FM’DE sürdürdüğü ‘Seyr-i Sabah’ programının bitirildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Arapkirli, bu olayı “yollarımız ayrıldı” diye duyurdu.

Arapkirli’nin açıklaması şöyle: “RSFM İLE BURAYA KADAR..mış 3 yılı aşkın bir süredir her sabah 07.00-09.00 arası sizlerle SEYR-İ SABAH eylediğimiz ile yollarımızın ayrıldığını, ben de duyurmak isterim. Özgürce, onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok? Mekan mı yok? Görüşürüz.”

https://twitter.com/ZaferArapkirli/status/1152233516052168705

“FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ…”

Öte yandan T24‘e konuşan Zafer Arapkirli, “Bir format değişikliğine gidiyoruz” açıklaması yapılınca durumu anladığını ve istifa ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Sputnik Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe beni telefonla arayarak çağırdı. Gidişatı anladığım için ben doğrudan patronla görüştüm. “Bir format değişikliğine gidiyoruz” açıklaması yapılınca durumu anladım ve istifa ettim. Zaten benim programımın içeriği hep muhalifti. Rahatsız olduklarını sık sık belirtiyorlardı. Şaşırmadım. SETA raporunda da zaten rahatsızlıklar dile getirilmişti.”

Arapkirli, RS FM tarafından işine son verilen bir başka gazeteci Yavuz Oğhan için, “RS FM’in bugün gelmiş olduğu prestijli konumda en büyük katkılardan birine sahip olan sevgili meslektaşım @yavuzoghan’ın 2 programının da kaldırıldığını üzüntü ile öğrendim. Özgür, yani gerçek gazeteciliğin önemli bir kaybının ilanıdır” ifadelerini paylaşmıştı.

DAVUTOĞLU: İZAHI YOK

Twitter hesabından açıklama yapan Ahmet Davutoğlu RSFM’de yaşanan gelişmelere dair büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Davutoğlu, “Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız” diye yazdı. Davutoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz‘ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız”