Soylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Seni pejmürde ederiz...

İçişleri Bakanı Soylu, belediyelere kayyım atanmasına tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu'na, "Haddini hudununu bil" diye seslendi.

Soylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Seni pejmürde ederiz...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da görevden alınan HDP’li belediye başkanlarını ziyaret eden İBB Başkanı İmamoğlu’na “tepki” gösterdi.

Bursa’da bir otelde düzenlenen ‘Göç Değerlendirme Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’na “Yahu sen hakim misin, belediye başkanı mısın, terör uzmanı mısın? İki laflarının biri ‘seçilmiş’. Dün aynı partinin belediyeleri, PKK ile el ele çukur ve barikat eylemlerini gerçekleştirirken seçilmiş değiller miydi? Bizim aklımızla mı alay ediyorsunuz?” diye seslendi.

“HADDİNİ BİL” DEDİ

Soylu, İçişleri Bakanlığı olarak, görevden alınan belediye başkanlarının PKK ile ilgilerini alenen ortaya koyduklarına öne sürerek şöyle konuştu:

“Bomba düzenekleri hazırlarken, evlatlarını şehit ederken, 107 polis, 156 asker, 15 geçici köy korucusu, 36 vatandaşımız şehit edilirken bunlar seçilmiş değiller miydi? Söylediği söz şu, ‘Kimsenin eline fırsat geçmesin.’ Eline fırsat geçmemesi gereken, PKK terör örgütüdür. Eline fırsat geçmemesi gereken, devlet, kamu düzeni, demokrasi, adalet ve hukuk değildir. Buna böyle bakmak lazım gelirken devlet bu milletin hakkını, vergi veren vatandaşın hakkını nasıl koruyacak? ‘Devletin eline fırsat geçmesin’ demek istiyor. ‘Birilerinin eline fırsat vermeyelim.’ Birileri dediğin kim? PKK değilse kim?”

Soylu, sözlerinde daha da ileri gidip “Cahil. Haddini, hududunu bil. Bu memleket, 40 yıldır bu terör örgütüyle meşgul. Bizden önceki nesiller… Bizden sonraki nesiller de mi olsun? Bükmüşüz, bir noktaya getirmişiz. Tekrar buna güç kuvvet vermek senin ne haddine?” dedi.

“PEJMÜRDE EDERİZ”

Soylu İmamoğlu’na bir de tehdit savurdu:

“Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net. Bu ülke adına, bu millet adına, sağına soluna bakmayız. Yıllardır terörden acı çeken insanlar dururken, terörist cenazelerinde yas tutan adamlara böylesine bir destek milletimizin de bizim de gönlümüzü acıtır, kimse kusura bakmasın”