Soylu'dan ilginç iddia: Cemil Bayık 'Amedspor'a para bulun' diye talimat veriyor

Amedspor'u hedef alan Soylu, "Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?” dedi.

Soylu'dan ilginç iddia: Cemil Bayık 'Amedspor'a para bulun' diye talimat veriyor

Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı’nda düzenlenen Jandarma İl Komutanları Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amedspor’u hedef alan açıklamalarda bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık’ın “Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun” diye talimat verdiğini iddia eden Soylu şu ifadeleri kullandı:

“Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, “Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun” diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?”