Soylu'dan iddialar: DHKP-C'lilerin Mahmut Tanal ile bağlantısı var

Soylu, "TBMM'de DHKP-C'lilerin Mahmut Tanal ile bağlantısı var ve başka bir kaç milletvekili ile de var." iddiasında bulundu.

Soylu'dan iddialar: DHKP-C'lilerin Mahmut Tanal ile bağlantısı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TGRT Haber‘de AKP’li gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soylu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

‘MAHMUT TANAL İLE BAĞLANTILARI VAR’ İDDİASI

“Öncelikle DHKP-C’ye bakmak gerekir. DHKP-C içerisinden istihbarat almak zor. Uluslararası ve içeride DHKP-C’yi besleyenler var. DHKP-C’nin tüm yönetici komitesi ve yapılanmaları avukatlanma komitesi bunların çözüldü. Avukatlarına yapılan operasyonla ilgili büyük darbe aldılar. DHKP-C gibi terör örgütlerinin önemli özellikleri var. Bürokrasi, devlet adamları ve iş caimasına yönelik saldırıları söz konusu oldu. Bir de beslendikleri yer var ‘kırsal’. Tunceli-Dersim bölgesinde konuşlandırılırlar genelde. Tunceli bölgesinde ve kırsalda bir tane DHKP-C kalmadı. Yurt içinde DHKP-C’li bir tane bile yöneticileri yok, hepsi imha edildi.  DHKP-C memur yapılanması ve siyasilerle ilişkiler içerisinde. Özellikle CHP’lileri de uyardık 5 belediyeye DHKP-C’li koymuşlardı uyarılarımızla çıkarttılar onları. MİT ve Emniyet istihbaratımız birlikte çok başarılı operasyonlar yaptı ve bilgiler ve geçmişe dönük takipler yapıldı. İdil’den Grup Yorum’a kadar legal yerlere de kendilerini yerleştirebiliyorlar.

TBMM’de DHKP-C’lilerin Mahmut Tanal ile bağlantısı var ve başka bir kaç milletvekili ile de var.”

AÇLIK GREVİ YAPANLARA DARBEYİ VURDUK

“Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilk bu açlık grevi yapanlara darbeyi vurduk.

DHKP-C’de örgüt talimat vermedikçe konuşmazlar. Savcı Selim Kiraz benzeri birşey yapabilirlerdi. Ama TBMM’ye girmesi kolay birşey değil. Meclis güvenliği ile ilgili büyük bir çalışma yaptık. 3 defa geniş toplantı yaptık Meclis’e güvenlik önerimizi sunduk. Ben dışardan gelecek saldırıları düşünmek zorundayım. Milletvekillerine saldırıyı düşünmek zorundayım. Tek tek çalışıldı ve maddeler ortaya koyuldu. Dışardan içerdeki odalara kadar tek tek güvenlik tedbirleri ciddi şekilde alındı. Bu tedbirler çerçevesinde bu iki DHKP-C’li yakalandılar.”

KILIÇDAROĞLU’NA LİNÇ GİRİŞİMİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR

“Kılıçdaroğlu’na saldırıda dışardan gelenler var denildi, bir kişi gösterin dışardan gelen. Dışardan gelen bir kişi bile yok gelen. Kılıçdaroğlu’nun koruma amirinin koruma kursu yoktu. Bunları biz şimdi kursa aldık eğitimsizdi. Polis amirine ‘koruma’ dedikten sonra esas sorumluluk koruma amirine düşer. Kritik duruma göre önlem ve ilgili kişilere ulaşması gereken kendisidir. Kılıçdaroğlu saldırısı hakkında soruşturma da devam ediyor.

Devlet yönetiminde sürekli beklentimizdir. Ekonomi ve güvenlik konusunda devlet yönetiminde zayıflık oluşturmak isterler. Şu çok net buna karşı hukuk çerçevesinde gerekenleri yapıyoruz. Adalet yürüşü yaptılar ve bir kişinin burnu kanamadı bunun güvenliğini biz sağladık. Tekin Bingöl ile kordinasyonlu çalışarak güvenlik güçlerimizle korunmalarını sağladık. Ayrıca bu adalet yürüyüşünde saldırı da önlendi.”

BUNLARIN AVUKATLARI…

“Bu seçim hariç, CHP her girdiği seçimde seçim öncesi ve sonrasında ‘hırsızlık var’ der. Bilgisayar hileleri, uçucu mürekkepler böyle aklımıza bile gelmeyecek saçma sapan bahaneler üretiyorlar. Bir tek bu seçimde birşey söylemediler. Halkevleri seferber olurdu, oy ve ötesi seferber olurdu, bir de kendileri olurdu bu seçimde bunlar olmadı.

İstanbul seçimi için düzeltilen seçim kurulu başkanları eski alışkanlıklarıyla kaymakamın verdiği listeyi aldılar. TV’de bunların avukatları seçim kurulu hakkında çıkıp yalan yanlış konuşuyorlar bu da doğru değil.”

SANDIK KURULLARINA SUÇLAMA

“YSK’nın son kararı olsa partilere seçim kurulu başkanlarını verecek olsaydı bugün bunları konuşuyor olmazdık. Yalnız bunların isimlerini verseydi FETÖ bağlantısı olup olmadığını verirdik. 230 bin memurun kaydını biz sarı zarflarla verdik. Burada bize sormadan hangi memurun nereye verildiğini hangi sandığa verildiğini bilemeyiz ki. 83 bin bal gibi oyu Binali Yıldırım’ın karşısında oy sıfır olarak yazılmış. İşte neden çalınmış diyorum onları. Bunu yapan sandık kurulu başkanları. Milletimin oylarını başka partilere yazmışlar. Bunu sandık kurulu başkanları dışında kimse yapamaz. Bu konuda tek hak iddia edemeyecek kurum CHP’dir.”

700 SANDIK GÖREVLİSİ FETÖ İLE İLİŞKİLİ

“Bizim geçmişimizde oy hırsızlığı hiç olmadı. Sandık kurulu üyesinin başkanı sandık kurulu başkanıdır. 200 sandıklık hile yapılacak alan bulabilirler. CHP akrabası sandık başkanları var. Bu hile metodu bunlara net bir şekilde anlatılmış. Bu metotların hepsi kullanılmış. Oylar 27 bin 500 den 13 bin oya nasıl düşer? Farkı düşerse ikisinde de düşer. Sapma bunda %1-2 olur. Geninde hile olanlar bunu yaparlar.

700 sandık görevlisi FETÖ ile ilişkili.

Türkler tarih boyunca seçimde başarılıdır. Bu tip hileler hariç dış ülkelerden gelen gözlemciler gelip desinler ki siz başarısızsınız. İlçelerde ve muhtarlıklarda fark yok. Binali Bey’in hakkını yediler. Bunu İstanbul genelinde uyguladılar bilgisayar hilesi ile artı sandık kurulu başkanları ile bu iklimi oluşturdular. Kadıköy’de oylar nasıl kullanıldı ben endişe içindeyim mesela.”

SU İNDİRİMİ

“Birilerinin bir araya gelip çok yönlü yönlendirdikleri bir akıl var. Seçimden sonra olanları da gördük. Türkiye’de mahalle baskısı oluşturdular. Belediyede su indirimi yapılıyor. Adam belediye başkanı değil ‘ben yaptım’ diyor. Kimse buna bir şey demiyor. İstanbul bizim incimizdir. Biz de kaybedebiliriz kazanabiliriz bu doğal bir şey. Bizim İstanbul bir küresel akıl merkezemizdir. Biz buna bir karar vereceğiz.

YSK başkanı ile ve arkadaşlarım da ilgili yerlerle konuştular. Bizden ne istediler olarak, devletin saygınlığına bir leke gelmesin diye çabaladık çabalıyoruz. Şimdi seçim sürecine kadar partilerin propaganda yapacağı sırasında daha fazla güvenliğe ihtiyacımız olacak. Bütün parti temsilcileri İstanbul’da olacak. Bunun için önlemleri aldık almaya devam ediyoruz.

(İmamoğlu’nun veri kopyaladığı iddiaları) Bu bir sapkınlıktır ve hukuk katliamıdır. Ben istihbarat verilerini kopyalayayım İçişleri Bakanı olarak bu olur mu? CHP’nin yapmak istedikleri net. CHP’nin amacı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletten rövanş istiyorlar. Türkiye’de görünen ve görünmeyen darbeler vardır. 17-25 Aralık, 6-7 Ekim birer darbedir. O rövanşı almak isteyenler 17-25 Aralık zihniyetiyle bunu alacağız diyorlar. Bunu 15 Temmuz talimatını verenlere de söylüyorlar okyanus ötesine. İBB’nin sahibi değil yöneticisisin sen. ”

İSTANBUL’U YUNAN KAZANDI

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili konuşurken, İmamoğlu’nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini, “İstanbul’u Yunan kazandı” dediklerini öne sürmüş, kendisini dinleyenlere İmamoğlu’nun nereli olduğunu sorduğunda “Trabzon” cevabını alan Göksu “Olay büyük, hesap büyük kardeşlerim. Bu hesabı Esenler döndürecek Allah’ın izniyle” diye konuşmuştu.

Soylu, bu ifadelerin altına imza attığını belirterek şöyle konuştu:

“Tevfik Göksu yerli bir açıklamaya imzaya atmıştır ben kendim altına imza atıyorum. Biz doğruları söylüyoruz. Burda oyun oynanıyor reaksiyon gösterin diyorlar. Ben kendime yanıyorum bu reaksiyonu gösteremediğim için. Göksu’nun açıklamaları çarpıtılıyor. CHP’nin çizgisi aynı şekilde devam ediyor. Trabzonlular istismar ediliyor.”

AÇLIK GREVİNDEN ÖLMEDİLER, KENDİLERİNİ ASTILAR

“Çok uzun zamandır Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesini biz değerlendirdik. Terörün dilini, iletişimini, finansını, dış kaynağını ve tümünü kurutmak için her işi yapmakla göreviliyiz. Seçim öncesinde bu konuşuldu ve devlet dedi ki şimdi bu görüşmenin gerçekleşmesi uygundur. Terörden teslim olup ifade veren 7 kişi intihar etti kendilerini astılar. Bunlar açık grevinden ölenler değil.”