Soylu'dan 'hediye' açıklaması: Demek ki fena acıtmışız

İçişleri Bakanı Soylu, kayyımdan aldığı iddia edilen hediyelerle ilgili "asla söz konusu değil... O konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim... Neymiş bakalım o fatura!" dedi.

Soylu'dan 'hediye' açıklaması: Demek ki fena acıtmışız

Mardin’e ikinci kez kayyım olarak atanan Mustafa Yaman’ın, ilk kayyımlığı döneminde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AKP Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte ‘Fırat Silver’ isimli mağazadan alışveriş yaptığı fotoğrafların Instagram’da paylaşıldığı ortaya çıkmıştı.

Kayyım Yaman’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 39 bin 883, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a 21 bin, Eski Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin, Eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43, diğer 40 bin liralık hediyeler aldığı, hediyelerin toplam değerinin 600 bin lirayı bulduğu belirtilmişti.

Hediye alınan isimlerden biri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, skandal olayı yalanlama yoluna giderken “Bu şu demek: Demek fena acıtmışız. Kaşıyıp duruyorlar. Kaşısınlar bakalım.” dedi.

Konuyla ilgili Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a konuşan Soylu, bir hediye almasının sözkonusu olmadığını, konunun araştırılması için talimat verdiğini söyledi.

Ahmet Hakan’ın köşesinde Soylu’nun konuyla ilgili sorulara yanıtları şöyle:

“AHMET HAKAN: Mardin’de bir gümüşçü, sizin adınıza bir fatura kesmiş… Mardin’deki kayyım da bu faturayı belediye bütçesinden ödemiş… Yaklaşık 40 bin liralık bir fatura… Kayyım belediyesi, size böyle pahalı bir hediye verdi mi?

Benim böyle bir hediye almam asla söz konusu değil… O konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim… Neymiş bakalım o fatura! Benim bildiğim tek bir şey var: Ben hediye falan almadım. Almam… Allah muhafaza asla böyle bir şey söz konusu değil…

*

AHMET HAKAN: Sizin adınıza fatura kestiren kayyım mıdır?

SÜLEYMAN SOYLU: Onun araştırılması için talimat verdim. Özellikle Mardin Belediyesi’yle ilgili… Özel bir teftiş çıkardım. Adımlarımızı ölçülü atmak zorundayız. Eksikliğimiz devleti ve milleti incitir. Görevimiz hata kabul etmez. Kimsenin ağzını sulandıramayız.

*

AHMET HAKAN: Bir de şu var: Bir fotoğraf dolaşıyor ortalıkta… Adınıza fatura kesen gümüşçüye gitmişsiniz… O fotoğrafı, “İşte Süleyman Soylu’nun hediye seçerken görüntüsü” diye yayanlar var. Buna ne diyeceksiniz?

SÜLEYMAN SOYLU: Bu tam bir ahlaksızlık, alçaklık… Biz orada esnaf ziyaretleri yapıyoruz… Esnaf bize tespih gösteriyor. “Bakın bizim böyle tespihlerimiz var” diye… Almışlar bu fotoğrafı, kullanıyorlar. Bu şu demek: Demek fena acıtmışız. Kaşıyıp duruyorlar. Kaşısınlar bakalım.”