Soylu'dan Esad'la görüşme sorusuna: Başka alternatifimiz yok mu?

Bakan Soylu, Türkiye'nin Suriye hükümetiyle görüşmesi konusunda "Olmak zorunda mı yani? Başka alternatifimiz yok mu? Türkiye'de 50 türlü alternatif aranıyor da Suriye'de neden aranmasın?" dedi.

Soylu'dan Esad'la görüşme sorusuna: Başka alternatifimiz yok mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’de TSK tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan ‘Barış Pınarı’ isimli harekata ilişkin CNN Türk‘teki “Tarafsız Bölge” programında açıklamalarda bulundu.

Soylu, programda kendisine sorulan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşüp görüşülmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verdi.

“Bizim tezlerimiz net. O bölgede yaşananları biz unutamayız. Unutursak bize bunu sorarlar. Yerinden yurdundan edilen insanları unutmamalıyız” diyen Soylu, Suriye yönetimine yönelik emperyalist ezberlere dayalı suçlamaları devam ettirerek “Biz Esad’ın yaptığını yapsaydık, milyonlarca insanı yerinden yurdundan etseydik, bizle kim görüşürdü? Tayyip Erdoğan mı konuşulurdu? Bunu bir kendimize soralım” diye konuştu.

“MIH GİBİ ÇAKILMASININ ANLAMI MI VAR?”

Soylu, gazetecilerin reel politiğin bu görüşmeyi zorlaması halinde ne yapılacağına yönelik sorusu üzerine ise “Olmak zorunda mı yani? Başka alternatifimiz yok mu? Türkiye’de 50 türlü alternatif aranıyor da Suriye’de neden aranmasın? Bu bir akıl tutulmasıdır. Irak’ta bilmem nerde 6 ayda bir değişiyor da Suriye’de mıh gibi çakılmasının bir anlamı mı var?” ifadelerini kullandı.