Soylu'dan açıklama: 8 bin FETÖ'cü Edirne üzerinden yurt dışına kaçtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yaklaşık 8 bin FETÖ’cü geçti. Bu da sizin için yeni bir rakam. Edirne kara sınırından Yunanistan’a." dedi.

Soylu'dan açıklama: 8 bin FETÖ'cü Edirne üzerinden yurt dışına kaçtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısında konuştu.

Toplantıda Türkiye’nin göçmen politikasıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, “Bir göç sağanağı ile karşı karşıyayız ama yönetemediğimiz bir krizin içinde değiliz” dedi. Soylu sürecin “bir politika dahilinde” yönetildiğini söyledi.

Göçmenlerle ilgili önemli rakamları paylaşan Bakan, 1 milyon 47 bini çocuk olmak üzere geçici koruma statüsüne sahip Suriyeli sayısının 3 milyon 639 bin 284 olduğunu açıkladı. 2 bin 280 Suriyelinin, Türk vatandaşlığı aldığını belirten Soylu, İstanbul’da kayıtlı Suriyeli sayısının 547 bin olduğunu kaydetti.

Soylu, “Türkiye genelinde çoğunluğu Afgan olmak üzere her gün 2 bin kaçak göçmen yakalanıyor. Bu yılın ilk 7 ayında sadece istanbul’da yakalanan kaçak göçmen sayısı 35 bin” dedi.

“36 BİN SURİYELİ GERİ DÖNMEDİ”

Soylu, Ramazan Bayramı’nda Suriye’ye geçenlerden 36 binin geri dönmediği bilgisini de verdi.

“Türkiye Avrupa’ya geçişlere izin versin” söylemlerine de yanıt veren Süleyman Soylu, şöyle devam etti: Eğer bunu kontrol edemezsen Türkiye hiçbirimizin yöneteyeceği bir göç transit merkezi haline gelir. İstersek bir günde 30-35 bin geçebilir İzmir’den. İzmiri bırakalım, bakın bakalım ne oluyor.

SINIRA RADARLA TEDBİR

Kaçak göçe yönelik alınan tedbirlerden de bahseden Soylu, “Hopa’dan Ege’ye, Akdeniz’den Karadeniz’e kadar… Projeyi ASELSAN ile beraber yürütüyoruz. Sahil Gözetleme Radar Sistemi olağanüstü bir projedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının radarları, bizim Gözetleme Radar Sistemi’yle devreye sokulan radarların tamamıyla birbirine entegre olacak. Denizlerimizde bir tek boş santimetrekare kalmayacak.” dedi.

“EN KORKUTUCU RÜYA SURİYELİLERE YÖNELİK LİNÇ”

Bakan Soylu, “Bizim için en korkutucu rüya Suriyelilere dönük sokak eylemleri ve linç girişimleri” dedi.

Göçmen krizi konusunda isim vermeden bazı ülkeleri suçlayan Soylu, “Dışarıda karıştırma heveslisi olanlar da var. Körfez ülkelerinin bir kaçına bakın, Türkiye politikalarına bakın. Bu konuda istihbaratımızın değerlendirmeleri aldığımız tedbirler var” ifadelerini kullandı.

“8 BİN FETÖ’CÜ KAÇTI”

Soylu 15 Temmuz’dan Yunanistan sınırı üzerinden yurtdışına kaçan cemaatçilerin sayısını da açıkladı. Soylu, “Yaklaşık 8 bin FETÖ’cü geçti. Bu da sizin için yeni bir rakam. Edirne kara sınırından Yunanistan’a. Peki bu hangi hattan geçti? Tam bu kaçak göçmen sınırından geçti, 15 Temmuz’dan sonra.” dedi.