Soylu tehditleri artırdı: Uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'tehdit' iddialarının dozunu artırarak; "Türkiye'nin herhangi bir noktasına uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler şeklinde konuştu.

Soylu tehditleri artırdı: Uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler

İstanbul’da tekrarlanacak seçimler için çalışmalara katılan Süleyman Soylu, sık sık Türkiye’nin “ciddi bir tehdit”le karşı karşıya olduğunu belirterek; seçim propagandasını bu şekilde yürütüyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez ‘tehdit’ iddialarının dozunu artırarak; “Türkiye’nin herhangi bir noktasına uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler şeklinde konuştu.

İstanbul Beşiktaş’ta Şebinkarahisar Ocaktaşı Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen sahur programında konuşan Soylu Rusya’dan alınması planlanan savunma sistemi hakkında, “Almayalım mı S-400’leri. Hani bağımsızlık, hani özgürlük? Bugün imkanımız oldu, bugün alabiliyoruz. Dün imkanımız yoktu. Sadece para imkanı değil, özgüvenimiz ve gücümüz yoktu ama bugün tam anlamıyla var. Allah muhafaza, Türkiye’nin herhangi bir noktasına uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler. Yarın eyvah para etmez.” ifadelerini kullandı.

Soylu, daha önce de ‘alarm’ vaziyetinde olunduğunu açıklamıştı: “Biz özellikle bir hafta, 10 gündür başka bir tehditle uğraşıyoruz. Burada söyleyemem. Türkiye ile ilgili ciddi bir tehditle uğraşıyoruz. Epey bir mesafe de aldık. Ciddi bir tehdit. Son dönemlerde, etrafımızdaki coğrafya ile ilgili bir tehdit. Onun için herkes alarm vaziyetinde. İstanbul, Ankara, her taraf. Tüm Türkiye’deki arkadaşlarım ciddi bir alarm vaziyetinde.”