Soylu tehdide devam ediyor: İstanbul'da huzur bizim anlayışımız sürerse devam eder

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde olduğu gibi İstanbulluları korkutmaya dönük konuşmalarını sürdürüyor. 25 yıldır İstanbul'da "kimseyi ayırmayan bir anlayış olduğunu" öne süren Soylu, "Bu anlayış devam ederse İstanbul'un huzuru da devam eder" dedi.

Soylu tehdide devam ediyor: İstanbul'da huzur bizim anlayışımız sürerse devam eder

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi Erzurumlular Derneği tarafından Sultangazi Meydanı’ndaki parkta ‘sahur programı’ adı altında düzenlenen seçim etkinliğine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, İstanbul’un tüm dünyanın hayranlıkla baktığı bir şehir olduğunu söyleyen Soylu, Tayyip Erdoğan’la özdeşleşmiş ve 25 yılda kenti yaşanmaz hale getiren AKP-SP-RP belediyeciliğini övdü.

“İstanbul’da bir huzur iklimi içerisinde yaşıyoruz.” diyen Soylu, “Sizin değerlerinize, inançlarınıza, kıyafetlerinize, anlayışınıza, kökeninize hürmet eden ve 1994 yılından itibaren bu felsefeyi İstanbul’da oturtan, kimseyi ayırmayan, kimseyi ötekileştirmeyen ve aynı zamanda herkesin kendisini ifade etmesine imkan sağlayan bir anlayışı kıymetli Cumhurbaşkanımız, tam 25 yıldır İstanbul’da oturttu.” iddiasında bulundu. Bu anlayışın devam etmesini istediklerini belirten Soylu “Eğer bu anlayış devam ederse İstanbul’un huzuru da devam eder. Ben bu kanaat ve düşüncenin içerisindeyim.” diyerek korku salmaya çalıştı.

“NE OLURSUNUZ FIRSAT VERMEYİN”

23 Haziran’da seçmene çok büyük görevler düştüğünü söyleyen Soylu, “23 Haziran’dan sonra İstanbul’un gücünü arkasına alarak Türkiye’nin istikrarını, yarınını bir ideolojik kavganın esiri haline getirmeye çalışacaklara ne olursunuz fırsat vermeyin. Söyleyeceğim budur. Ben gördüğümü sizle paylaşıyorum. Elimden gelen geleni yaptıktan sonra Cenab-ı Allah’a dönerek derim ki ‘Allah’ım benim elimden bu kadar geldi.’ Bunun için çok çalışıp büyük sorumluluklar yüklenerek, hep beraber büyük bir mücadele ortaya koymalıyız” ifadelerini kullandı.