Soylu saldırısı sürüyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef aldığı konuşmasında "İçişleri Bakanlığı yapıyorum bir tek suistimalimi görebiliyor mu?" diye soran Soylu, "Ben domuz yiyerek büyümedim. Çünkü ben bu toprakların çocuğu olarak büyütüldüm" diyerek bir kez daha kendi kendini çürüttü.

Soylu saldırısı sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da semt semt gezip yaptığı saldırgan konuşmalarına Eminönü’nde devam etti.

Eminönü’nde, deniz yolcu taşımacılığı yapan esnafla buluşan Soylu, burada yaptığı konuşmada CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. Soylu’nun İmamoğlu kadar yüklendiği bir başka isim ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu.

İmamoğlu’nun kendisi için ‘İstanbul’da ne işi var?’ dediğini yeniden tekrarlayan Soylu, konuyu birden başka bir boyuta getirerek “PKK nereye sızmaya çalışırsa ben oradayım. Çünkü Doğu ve Güneydoğu’da yaptığımız meseleden sonra gelip İstanbul’da birileri İstanbul’un zenginliği üzerinden yeniden PKK’ya can suyu vermeye çalışırlarsa, ben de bunu engellemeyecek olursam, şehitlerimin ruhunu muazzep ederim.” dedi. Daha sonra da S-400 alımından söz eden Soylu, “Niye S-400 için mücadele ediyoruz. Derdimiz ne? Eğer almazsak yanlış yaparız. Çünkü S-400 alma günümüz bizim bugündür. S-400 bir özgürlük ve bağımsızlık deklarasyonudur. Kim Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığını istiyorsa. S-400 meselesinde evet hükümet doğru yapıyor diye haykırmalıdır. Amerika’dan istedik, verdin mi, vermedin. Çamura yattı. Şimdi kendimiz alıyoruz, bugün gücümüz yetti. Dün yetseydi, dün alırdık. Bundan geri dönmemek lazım.” ifadelerini kullandı.

“KADINCAĞIZDA BİZE AİT BİR DEĞER YOK”

İmamoğlu’nun belediye başkanlığına geldiğinde verilerin kopyalanması talimatı vermesinin hukuken ve ahlaken yanlış olduğunu öne süren Soylu, bunun üzerinden de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef aldı. Soylu, Kaftancıoğlu için sarfettiği sözlerle dinci ve milliyetçi siyasetin saldırgan ve pespaye yüzünü göstermekte iddialı olduğunu yeniden gösterdi. İşte Soylu’nun sözleri:

“Sen başka bir filmin içerisindesin. Onları vereceksin Canan’a, tahrip edecek. Nasıl olsa bize ait bir değer yok ki kadıncağızda. Ortak değerimiz yok. Ezan değil, bayrak zaten hak getire. Sallayıp sallayıp duruyor. ‘Süleyman Soylu’nun cemaat üyeliğini biliriz.’ diyor. Doğru, bilirsin. Çünkü ben domuz yiyerek büyümedim. Çünkü ben bu toprakların çocuğu olarak büyütüldüm. Topluma kapalı bir insan olarak büyümedim, ailemde topluma açık büyüdü. İktidar partisi ilçe başkanlığından geliyorum, il başkanlığı yaptım, genel başkanlık yaptım, İçişleri Bakanlığı yapıyorum bir tek suistimalimi görebiliyor mu?”