Soylu: Polisin yüzüne bakıp ‘katil, tecavüzcü’ demek doğru değil

Soylu, Kadıköy'deki kadın eylemine polis saldırısını "Çözüm üretecek olan sistemdir, sistem erozyona uğratılmamalı" diyerek savundu.

Soylu: Polisin yüzüne bakıp ‘katil, tecavüzcü’ demek doğru değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Meclisleri tarafından Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen eyleme yapılan polis saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Hürriyet yazarı Hande Fırat’ın konuyla ilgili olarak “Başka ülkelerde söylenen, Spotify’da bile en çok dinlenenler arasında yer alan, sosyal medyada fenomen haline gelen, kadına karşı şiddette bir simgeye dönen o sözlere, o sözleri söyleyen kadınlara müdahaleye ne gerek vardı?” sorusunu yanıtlayan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Polisin yüzüne bakıp ‘katil, tecavüzcü’ demek doğru değil. Hiçbir devlet buna müsaade etmez. Yüzlerce eylem oluyor, insanlar söyleyeceklerini söylüyor. Burada marjinal gruplar vardı. Bu grupların dertleri ne kadın cinayetleri ne de kadına karşı şiddet. Devleti erozyona uğratmak. Oysa bu hepimizin meselesi. Meseleyi marjinalleştirmemek lazım. Buradan meseleyi marjinal hale getirip insanları kutuplaştırmak çok yanlış olur. Çözüm üretecek olan sistemdir, sistem erozyona uğratılmamalı”