Soylu: İkide bir 'israf ediyorlar' diyorlar, neyi israf etmişiz biz?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çıkmışlar iki de bir ‘İsraf ediyorlar’ diyorlar. Biz neyin israfını yapmışız?" dedi.

Soylu: İkide bir 'israf ediyorlar' diyorlar, neyi israf etmişiz biz?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin 23 Haziran seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da adayları Binali Yıldırım kadar çok boy göstermeye devam ediyor.

Bakan Soylu bu kez de Haliç Tersanesi’nde Şehir Hatları ve tersane çalışanlarıyla bir araya geldi. Soylu dün burada yaptığı konuşmada, İBB’yle ilgili ayyuka çıkan israf iddialarına kendince yanıt verdi.

“Çıkmışlar iki de bir ‘İsraf ediyorlar’ diyorlar. Biz neyin israfını yapmışız?” diye soran Soylu, konuyu İBB’ye yönelik iddiaların dışına taşırarak yanıtladı:

“Bu ülkeye 81 vilayette üniversiteler yaptık diye mi israflar yapmışız? Hakkari’de, Çorum’da, Kastamonu’da evlatlarımızı rahat şekilde üniversiteye gidiyor diye mi biz israf yapmışız? Biz neyin israfını yapmışız? Türk akımıyla mı israf yapıyoruz? Vatandaşımızın rahat rahat Türkiye’yi karış karış gezdiği havalimanlarıyla mı israf yapmışız? Ama onlar israf yapıyorlar. Gördünüz mü daha 1,5 oldu musakkadan VIP’lere, Koç’un özel uçağına kadar saltanat gezilerine başladı”.

Soylu, Karadeniz illerinde Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği mitingler için de “Orada da çıktım sözümü söyledim. ‘Ben Kato Dağı’ndan geliyorum, Selahattin Demirtaş’ın kucağından buraya gelmiyorum.’ dedim. Ertesi gün Trabzon’da dünyanın en büyük mitingini yapmış. Rakamlar elimizde belli. 12 bin kişi Trabzon’da var ki günlerdir çağrı yapıyorlar her taraftan insanları toplamışlar, 8 bin kişi Ordu’da, 5 bin kişi de Giresun’da vardı. Karadeniz’de kıyamet kopmuş, dünyanın en büyük mitinglerini yapmışlar. Photoshoplarla yaparsınız tabii ya.” diye konuştu.