Soylu: Herkes İmamoğlu için 'ısırır mı?' diye düşünüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mazbatası elinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu eleştirirken “Eskiden herkes Ekrem İmamoğlu’nun kendisini kucaklayacağını düşünüyordu. Şimdi 'ısırır mı?' diye düşünüyor” ifadesini kullandı.

Soylu: Herkes İmamoğlu için 'ısırır mı?' diye düşünüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin seçim çalışmaları için semt semt dolaştığı İstanbul’da Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği programa katıldı.

Burada İstanbul’da tekrarlanacak olan seçimler hakkında konuşan Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alıp şu ifadeleri kullandı:

“Bugün dünyadaki haksızlıklara karşı kimse başka yere bakmıyor, İstanbul’a bakıyor. Allah’ınızı severseniz devletin bütünlüğü için biz mücadele ederken devlete seri katil diyen bir kadını İstanbul’un yönetimine getirmek doğru değildir.”

İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarını eleştiren Soylu, “Biz yaptığımız işe bakarız. Ekrem İmamoğlu’na bakıyoruz, ne yapmış Beylikdüzü’nde? Bugüne kadar bir şey yapmış olsa, biz duymuş olurduk. İyi bir ürün koymuş olsaydı millet karşılığını verirdi. Orada bir Yaşam Vadisi yaptı. Onu da yine bizim Trabzonlu Yusuf Uzun yaptı. Çimini de bu serpti onun dışında başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Partisinin adayı Binali Yıldırım’a destek isteyen Bakan Soylu, İmamoğlu için çirkin ifadeler kullanmayı ihmal etmedi:

“İstanbul’u buraya teslim edip zaman kaybettirmek İstanbul’a da Türkiye’ye de İstanbul’un geleceğine de yazık olur. Onun için buradan bize güç verip, kuvvet verirseniz önümüzdeki dört yılı aşan hakikaten bir ideolojik kamplaşmaya girmeden Binali abinin o dingin herkesi kucaklayan haliyle eskiden herkes Ekrem İmamoğlu’nun kendisini kucaklayacağını düşünürken şimdi ısırır mı diye düşünüyor.”