Soylu 'endişe'li: İstanbul'da seçimi siyasal çatışmanın merkezi haline getirecekler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Endişem odur ki, İstanbul'da 23 Haziran'daki seçimi siyasal çatışmanın, siyasal kamplaşmaların merkezi haline getirecekler." dedi.

Soylu 'endişe'li: İstanbul'da seçimi siyasal çatışmanın merkezi haline getirecekler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için korku pompalayan mesajlarla oy istemeye devam ediyor.

Bayrampaşa’da AKP İlçe Teşkilatı’nın iftar programında konuşan Soylu, seçimlerle ilgili olarak “Büyük bir imtihan”la karşı karşıya olduklarını söylerken “23 Haziran’da endişem odur ki, İstanbul seçimini ideolojik kamplaşmanın merkezi haline getirip eski Türkiye’nin alışkanlıklarına İstanbul’u ve Türkiye’yi itmeye çalışanlara bir fırsat olarak kullandırmak isteyeceklerdir. Endişem odur ki, İstanbul’da 23 Haziran’daki seçimi siyasal çatışmanın, siyasal kamplaşmaların merkezi haline getirecekler.” dedi.

İBB Başkanı seçilen ve daha sonra mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nu da hedef alan Soylu, “Kalkmış diyor ki ‘İçişleri Bakanı’nın İstanbul’da ne işi var, 10 gündür İstanbul’da çalışıyor, gitsin Ankara’ya otursun.’ İyi ki İstanbul’un büyükşehir belediye başkanı olmamış. Eğer olsaydı bizi İstanbul’a sokmayacaktı demek ki. İstanbul’da ne işi var diye bana soruyor da be kardeşim ben 2,5 yılı aşkındır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Kato’ya, Gabar’a, Cudi’ye, Tendürek’e gittiğimde sordun mu orada ne işin var diye?”

“İSTANBUL BİZİM KUVVET MERKEZİMİZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmalarını değinerek, şunları kaydetti:

“Kucaklıyorum da kucaklıyorum deyip yüzündeki boyalar, maskeler düştükçe, esas kimliği ortaya çıktıkça çırpınmaya başladı. Şimdi Allah muhafaza bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanırlarsa, ele geçirirlerse kimlerle yönetecekler? Kılıçdaroğlu olacak mı, o bir kadın var, onunla yönetecekler mi, bir de Sezai vardı değil mi, bunlarla mı yönetecekler? İstanbul’u bunlara teslim etmeyelim. Onun için bir veballe karşı karşıya kalırız. İstanbul birilerinin zaman kaybettireceği bir şehir değildir. İstanbul bizim küresel güç merkezimizdir, kuvvet merkezimizdir. İstanbul sadece bizim İstanbul’umuz değildir, Cezayir’in, Azerbaycan’ın, Bakü’nün, Bosna’nın, Kosova’nın, Şam’ın, Kahire’nin İstanbul’udur. İstanbul değerlerimizin, medeniyetimizin baş şehridir.”

Soylu, konuşmasının sonunda, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimleri için Binali Yıldırım’a destek istedi.