Soylu: Bizde başka ülkelerin DEAŞ'lıları mevcut, otel değiliz

"Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz."

Soylu: Bizde başka ülkelerin DEAŞ'lıları mevcut, otel değiliz

Soylu, IŞİD’li yabancı ülke vatandaşlarını ülkelerine göndereceklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan IŞİD mensuplarının durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Yabancıları gözetim altında tutacağız sonra ülkelerine geri göndereceğiz.” diyen Soylu’nun açıklamaları şöyle:

“Diğer ülkeler DEAŞ’lı birisi olduğunda kendi vatandaşlığından çıkarıyor ve kendine ait bir sorumsuzluk ortaya çıkarıyor. Bizde başka ülkelerin vatandaşı DEAŞ mensupları mevcut.”

“Sorgularının ardından ülkelerine göndereceğiz.”

“Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz.”

Soylu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Nereme koyayım senin teröristini. Nerede nasıl tutayım. Hadi bir müddet cezaevinde tuttum, çıkınca senin teröristine ben vatandaşlık mı vereyim? Hangi ölçekte nerede bulundurayım senin teröristini? Bu çatışma bölgelerinden üzerimize kalan ve dünyanın çözmesi gereken bir meseledir.”

“Önümüzde böyle çözülmesi gereken bir problem var. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Ama bazı ülkeler vatandaşlıktan çıkararak bütün sorumluluk ve yükümlülüğü bize bırakmak istiyorlar.

“Yıl başından bu güne kadar yaklaşık rakam 100 binin eşiğine geldi. İstanbul’da her gün ortalama 400 ila 500 arasında kaçak göçmen yakalanıyor ve sevk ediliyor. Geçen yılki sayı 28 bindi bu yıl 100 bine çıktı. Bir de İstanbul’da kayıtlı olmayıp, İstanbul’a yerleşenler, kaçak olarak çalışanlar vardı. Şu ana kadar 60 binin üzerinde İstanbul’da ikametgâhı olmayan Suriyeliler kendi illerine veya istedikleri vilayete gönderiliyorlar. Üçüncüsü İstanbul’da kaçak çalışma vardı. Bu konuda da İstanbul’da yabancıya izin ayda 400-500-700 civarındaydı. Şu anda İstanbul’da toplam 3 bin ile 3 bin 500, Türkiye genelinde de 7 bin civarında yabancılara izinler başladı.”