Soylu: 500 kişiye işlem yapıldı, 121 gözaltı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 500 kişiye yasal işlem yapıldığını ve 121 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

Soylu: 500 kişiye işlem yapıldı, 121 gözaltı var

İçişleri Bakanı Sülleyman Soylu, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı askeri harekata tepki gösteren ülkeler için “Kınama ve tehditleri artık duymazdan geliyoruz” yorumunda bulundu. Harekatın aleyhinde beyanda bulunanlarla ilgili olarak Soylu, 500 kişiye yasal işlem yapıldığını ve 121 kişinin de gözaltına alındığını belirterek “Operasyona savaş olarak niteleyenler ihanet içerisindedir” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası’nda düzenlenen Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı Pilot ve Teknisyen Temel Kursları Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

-Neymiş PKK ile mücadele edersek bizi DEAŞ’tan kim koruyacakmış. Avrupalı devletlere sesleniyorum, hanginiz DEAŞ’la göğüs göğüse mücadele ettiniz? Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı harekatlarının gerçekleştirildiği bölgelere Suriyeli kardeşlerimizin güven içinde dönmesini temin ettik. Bugün Meclis’teki o çirkin ağızlarıyla söz söyleyen ortaklarıyla birlikte, biz hiçbir zaman işgal yapmadık. Bunu TBMM’de dile getiren, Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili olduğunu söyleyenlere prim tanımayacağız. Bu ülke bir hukuk devletidir. Burada bir terör örgütüne karşı mücadele ederken, minicik çocuklarımızın geleceğini kanla, gözyaşıyla, ihanetle örmeye çalışanlara müsaade etmeyen kahramanlarımıza “İşgalci” diyenlere, sosyal medyada hangi kuruluşun, hangi düşüncenin üyesi olduğuna bakmaksızın gereğini yerine getireceğiz. 500’e yakın sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı’na hakaret eden, ülkemize işgalci nitelemesi yapanlar hakkında işlemlerimizi yaptık. Arkadaşlarımız 121’ini gözaltına aldı.