Sosyalist Liseliler'den mücadele deklarasyonu: Bize sosyalizm gerek!

Sosyalist Liseliler, "Bize Sosyalizm Gerek" etkinliğinde yayımladıkları deklarasyonla Bağımsız Komünist Adaylar'ı desteklediğini ilan ederken, bütün liseli gençliği yeni bir ülke mücadelesini daha da yükseltmek için saflarına çağırdı.

Sosyalist Liseliler'den mücadele deklarasyonu: Bize sosyalizm gerek!

“Bize Sosyalizm Gerek” sloganı ile İstanbul Su Gösteri Sanatları Merkezi’nde bir etkinlik düzenleyen Sosyalist Liseliler, etkinlik bitiminde bir deklarasyon yayımladı.

Deklarasyonda Sosyalist Liseliler’in liselerdeki eşitlik, özgürlük, laiklik ve sosyalizm mücadelesinin temsilcisi ve yürütücüsü olduğunun bir kez daha altı çizilirken, yeni bir ülke için bütün liseli gençliğin mücadeleye davet edildiği belirtildi.

Yerel seçimlere ilişkin liseli gençliğin tavrının da açıkladığı deklarasyonda “Sosyalist Liseliler, 31 Mart yerel seçimlerinde “Yağma yok sosyalizm var” şiarıyla yeni bir seçeneği örgütleyen Bağımsız Komünist Adayları desteklediğini ilan eder.” denildi.

Sosyalist Liseliler’in “Liselilerin mücadele deklarasyonu: Bize Sosyalizm Gerek!” başlıklı açıklaması şöyle:

1- Sosyalist Liseliler, liselerdeki eşitlik, özgürlük, laiklik ve sosyalizm mücadelesinin temsilcisi ve yürütücüsüdür. Bugün yapılan buluşma vesilesiyle gericiliğe ve sömürü düzenine karşı, yeni bir ülke için bütün liseli gençliği mücadeleye davet eder.

2- Sosyalist Liseliler, liselerdeki sorunların, memleket gündeminden bağımsız olduğuna dair düşünceyi hatalı ve eksikli bulmaktadır. Bu açıdan ülkenin içinden geçtiği siyasi atmosferi liselere sosyalizm penceresinden taşımayı amaçlar.

3- 31 Mart Yerel seçimlerine giderken gerçekleştirilen “Bize Sosyalizm Gerek” etkinliğini seçim sürecine bağlamayı önemser.

Bu açıdan bakıldığında, yerel seçimlerde düzen partilerinin emekçi halka ve gençliğe seçenek sunamadığını, umudun ise sosyalist seçeneğin güçlenmesinden geçtiğinin altını çizer.

Sosyalist Liseliler, 31 Mart yerel seçimlerinde “Yağma yok sosyalizm var” şiarıyla yeni bir seçeneği örgütleyen Bağımsız Komünist Adayları desteklediğini ilan eder.

Seçimlere kadar olan 2 haftalık süreci, liselerde, mahallelerde ve alanlarda “Bağımsız Komünist Adayların” çalışmasına güç katmak için değerlendirmeyi karar altına alır.

Liseliler oylarını

İstanbul’da Aysel Tekerek’e

İzmir’de Deniz Tütmez’e

Sakarya’da Murat Taksim’e

Gaziantep’te Sibel Altıntaş’a verecektir.

4- AKP’nin gerici ve piyasacı saldırıları gençliği geleceksizlik çemberine itmektedir. 4 yıldır Türkiye’nin bir dizi ilinde toplanan Aydınlanma Okulları, yeni bir geleceğin yeşereceğine dair umudun tek adresidir.

Sosyalist Liseliler Aydınlanma Okulları’nın Türkiye sathına yayılması ve süreklileşmesi için bütün liselileri mücadeleye davet etmektedir.

5- Sosyalist Liseliler, aylık düzenli liseli yayınıyla düşüncelerini sıra arkadaşlarına taşımakta ve aklını diri tutmaktadır.

Sosyalist Liseliler Dergisi’nin her liseye girmesi için, güçlü bir dağıtım ağının kurulması, daha fazla liselinin derginin üretiminde görev alması için çalışır.

6- AKP iktidarının eğitim politikalarıyla birlikte liselilerin bilim, sanat, spor ve üretimle bağı koparılmıştır.

Sosyalist Liseliler bu alanlara yönelik üretimi, mücadelenin önemli bir parçası olarak algılamakta ve bütün liseli gençliği üretmeye davet etmektedir.

Bu vesileyle Nisan ayından itibaren başlayacak şekilde “Liseliler Üretiyor!” başlıklı, şiir, öykü, çizim yarışması düzenlemeyi karar altına alır.

Yaşasın Sosyalist Liseliler!

Yağma yok, sosyalizm var!