Sosyalist Liseliler'den Melis Cılız açıklaması: Bizi ölüme sürükleyen AKP'nin yarattığı bu eğitim sistemine boyun eğmiyoruz!

Sosyalist Liseliler, 18 yaşındaki Melis Cılız'ın intiharının ardından bir açıklama yaptı. 

Sosyalist Liseliler'den Melis Cılız açıklaması: Bizi ölüme sürükleyen AKP'nin yarattığı bu eğitim sistemine boyun eğmiyoruz!

Antalya Gazipaşa’da YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Melis Cılız isimli bir öğrenci istediği puanı alamadığı için intihar etmişti. Sosyalist Liseliler, 18 yaşındaki Melis Cılız’ın ölümünün ardından bir açıklama yaptı.

“Sürekli değişen sınav sistemi ve geleceksizlik içerisinde kaybolan gençlik çözümü hayatlarını sonlandırmakta buluyor. Memleketimizin geleceği, geleceksizlik kaygıları ile bu düzenin yarattığı çelişki içerisinde yok oluyor!’’ diyerek gençliğin geleceksizliğe hapsedildiğini ifade eden Sosyalist Liseliler, sıra arkadaşlarını intihara sürükleyen bu düzene karşı liselerde gelecek mücadelesini büyütmeye çağırdı.

“Bu düzen gençliğe ölüm vaat ediyor!” başlıklı açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) açıklanmasının ardından Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Melis Cılız, evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi.

Daha önce Liselere Geçiş Sınavında (LGS) 14 yaşında bir öğrencinin intihar ettiğini hatırlatırız. Her geçen gün artan intihar vakaları eğitim sisteminin geldiği noktayı ortaya koymaktadır.

Ülkemizde orta öğretimden liseye geçen öğrenciler intihar etmektedir. Liseden üniversiteye geçen öğrenciler intihar etmektedir. Mezun olduktan sonra iş bulmayan, atanamayan insanlar intihar etmektedir.

Sürekli değişen sınav sistemi ve geleceksizlik içerisinde kaybolan gençlik çözümü hayatlarını sonlandırmakta buluyor. Memleketimizin geleceği, geleceksizlik kaygıları ile bu düzenin yarattığı çelişki içerisinde yok oluyor!

Sıra arkadaşlarımızı intihara sürükleyen, elimizden geleceğimizi alan bu sistem kabul edilemez!

Gençlik bu yağmacı, karanlık düzenin yarattığı geleceksizlik içinde boğuluyor! Öğrencileri bozuk eğitim sistemine, bize gelecek sunmayan düzene hapsedemezsiniz!

18 yaşındaki genç bir öğrencinin intiharı ve diğer intihar vakaları hiçbir bahane ile açıklanamaz, kabul edilemez! Bizi ölüme sürükleyen AKP’nin yarattığı bu eğitim sistemine boyun eğmiyoruz!

Sıra arkadaşlarımızı gelecek kaygısıyla intihara sürükleyen bu köhne düzeni yıkacağımıza dair söz veriyoruz! Bütün sıra arkadaşlarımızı gelecek mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz!

Sosyalist Liseliler”