Sosyalist Liseliler'den MEB'in Edirne'deki uygulamalarına karşı sert açıklama: Eğitim dini referanslara göre şekillenemez

Sosyalist Liseliler'den, MEB'in ortaokullara cuma namazı genelgesi vermesi üzerine ''derhal gerici uygulamalardan vazgeçilsin'' açıklaması geldi.

Sosyalist Liseliler'den MEB'in Edirne'deki uygulamalarına karşı sert açıklama: Eğitim dini referanslara göre şekillenemez

Sosyalist Liseliler’den Edirne’deki ortaokulların ders saati düzenlemesinin cuma namazına göre yapılması üzerine “Eğitim dini referanslara göre şekillenemez” açıklaması geldi.

Açıklamada “Tek çözümün laik ve bilimsel bir eğitimden geçtiğini düşünen bu ülkenin aydınlanmacı gençliği, Sosyalist Liseliler olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımız nettir: Derhal gerici uygulamalardan vazgeçilsin!” çağrısı yapıldı.

Sosyalist Liseliler’den “Eğitim dini referanslara göre şekillenemez!” başlığıyla yapılan açıklama şu şekilde:

“Bilimsel eğitimin zerresini dahi bırakmayan, din derslerini zorunlu hale getiren, öğrencileri “her anlamda” istismar eden gerici tarikat ve vakıflara okulları açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gerici hamlelerini günden güne sıklaştırmaktadır.

Son olarak 2016’da Davutoğlu’nun başbakanlığında yapılan ‘Cuma izni’ genelgesiyle birlikte isteyen öğretmenlerin ve öğrencilerin cuma namazına katılabileceklerine karar verilmiş, buna göre bazı okullarda ders saatleri ayarlanmıştı. Fakat hem liselerimizde sıkça karşılaştığımız hem de Edirne’deki ortaokulların ders düzenlemesinde açığa çıkan durum artık ders saatlerinin direkt olarak Cuma namazına göre planlandığını gözler önüne seriyor.

Haftanın diğer günlerinde ders saatlerinin olabildiğince fazla olup cuma günleri ise düşük tutulması ya da farklı düzenlemelerle öğrencilerin cuma günü uzun öğle tatillerinin olması, öğrencileri zor durumda bırakırken aynı zamanda hem fiziksel hem de psikolojik olarak yormaktadır.

Bunlarla birlikte asıl önemli olan olgu ise eğitimin dini referanslara göre şekillenmesidir. AKP iktidarı, İmam Hatip, zorunlu din dersi dayatmasına şimdi Cuma namazı dizaynını eklemiştir.

Ülkemizde öğrencilerin öğrenim hayatı yani geleceği böylesi gerici düzenlemelere mahkum edilemeyeceği gibi öğrencileri değersizleştiren bir anlayış kabul edilemez. Ders programları cuma namazına göre ayarlanamaz!

Tek çözümün laik ve bilimsel bir eğitimden geçtiğini düşünen bu ülkenin aydınlanmacı gençliği, Sosyalist Liseliler olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımız nettir: Derhal gerici uygulamalardan vazgeçilsin!

Sosyalist Liseliler, geçtiğimiz haftalar yaptığı açıklamada ”Eğitime Devrim Gerek” adlı geniş kapsamlı bir çalışma başlattığını duyurmuştu.