Sosyalist Liseliler'den açıklama: İstanbul Anadolu Lisesi bizimdir!

Sosyalist Liseliler, İstanbul Anadolu Lisesi arazisinin Fenerbahçe Kulübü'ne devredilmesine karşı yaptıkları açıklamada ''İstanbul Anadolu Lisesi bir arazi değil, köklü bir geçmişe sahip olan bir eğitim yuvasıdır. Bilinmelidir ki bizim sermayeye bırakılacak tek bir okulumuz yoktur'' ifadelerine yer verdi.

Sosyalist Liseliler'den açıklama: İstanbul Anadolu Lisesi bizimdir!

Liselerde sosyalizm ve aydınlanma mücadelesini yükseltmek için 5 yıl önce yola çıkan Sosyalist Liseliler, Kadıköy’de bulunan İstanbul Anadolu Lisesi arazisinin Fenerbahçe kulübüne devredilmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Geçtiğimiz yıl Şişli EML’nin de yıkılıp yerine AVM ve rezidans yapılmak istendiği hatırlatılan açıklamada ”Bugün, bu memlekette gençlerin eğitimi ve geleceği düşünülmemektedir! Aksine, gerici iktidar patronların hiç doymayan midesini düşünmektedir!” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, okulların gerçek sahibinin patronlar değil orada eğitim alan liseliler olduğu vurgulanarak ”İstanbul Anadolu Lisesi bir arazi değil, köklü bir geçmişe sahip olan bir eğitim yuvasıdır. Bilinmelidir ki bizim sermayeye bırakılacak tek bir okulumuz yoktur!” denildi.

Sosyalist Liseliler’in ”İstanbul Anadolu Lisesi bizimdir” başlıklı açıklaması şöyle:

”Sermaye’nin “laik” yüzü olarak lanse edilen aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un yaptığı açıklamaya göre Kadıköy’de bulunan İstanbul Anadolu Lisesi’nin arazisi, Fenerbahçe kulübüne devredildi.

Bugün eğitim sisteminin içini boşaltarak, gerici, badem bıyıklı idarecileri ve hocaları okullarımıza atayarak eğitimi işlevsizleştirenler şimdi de okul binalarımıza göz dikti!

Geçen yıllarda Şişli EML’nin yıkılıp yerine AVM ve rezidans yapılmak istenmesiyle birlikte bu örnek de gözler önüne sermiştir ki bugün, bu memlekette gençlerin eğitimi ve geleceği düşünülmemektedir! Aksine, gerici iktidar patronların hiç doymayan midesini düşünmektedir!

Var olan her şeyi kendilerine kaynak gören, okullarımızı yalnızca bir bina ve arsadan ibaret sanan anlayışa karşı iki çift sözümüz var!

Okullarımızın gerçek sahipleri, patronlar değildir, okullarımız orada eğitim alan biz liselilerindir.

Mücadelemizle bilimin ve aydınlanmanın yuvası haline gelecek olan okullarımız bir bina ve bir arsadan ibaret değildir!

Okullarımıza arsa diye bakıp ağzı sulanarak üzerine konmak isteyenler, midesi asla doymayan patronlardır!

İstanbul Anadolu Lisesi bir arazi değil, köklü bir geçmişe sahip olan bir eğitim yuvasıdır.

Bilinmelidir ki bizim sermayeye bırakılacak tek bir okulumuz yoktur!

Bütün liseli arkadaşlarımızı Sosyalist Liseliler saflarında başta bilimsel ve laik bir eğitimin mücadelesine; okullarımızın savunulmasına çağırıyoruz. Haydi, hep beraber ‘İstanbul Anadolu Lisesi bizimdir!’ diyelim!”