Sosyalist Liseliler’den açıklama: Gerici eğitim zihnimizi köreltiyor!

Sosyalist Liseliler yayımladığı açıklama ile gerici öğelerle kuşatılan, ezberci, düşünmeyi değil biatı vaazeden, eğitim sisteminin sonucu olarak OECD ülkeleri ortalamasının gerisine düşmesine tepki gösterdi.

Sosyalist Liseliler’den açıklama: Gerici eğitim zihnimizi köreltiyor!

Ülkemizin ilerici ve aydınlanmacı liseli gençliğini temsil eden Sosyalist Liseliler, ‘Gerici Eğitim Zihnimizi Köreltiyor’ başlıklı açıklamasında: ’’Yıllardır gerici öğelerle kuşatılan, ezberci, düşünmeyi değil biatı “öğreten” Türkiye eğitim sisteminin sonucu olarak; AKP, gençliği okuma-yazma becerisi ve matematik gibi temel alanlarda bile geri bırakmıştır’’ ifadelerini kullandı.

Sosyalist Liseliler açıklamasında  PISA testinin Türkiye sonuçlarının eğitimde geriye gidişin boyutunu gözler önüne serdiği vurgulandı. ” Ezberci, biatçı, gerici ve beyinlerimizi körelten bu köhne eğitim sistemi yarınları kazanmaya yetmez, aksine memleketin yarınlarını, gençliğe geleceğini kaybettirmektedir. Ülkemizdeki pek çok sorunun çözümü için olduğu gibi, eğitimdeki sorunların çözümü için de devrim gerekmektedir.” diyerek; çözümün devrim olduğuna işaret eden Sosyalist Liseliler sıra arkadaşlarını “Sen de Sosyalist Liseliler’e katıl, bilimin sesini birlikte yükseltelim!’” diyerek sosyalizm mücadelesine güç vermeye çağırdı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

GERİCİ EĞİTİM ZİHNİMİZİ KÖRELTİYOR!

Yıllardır gerici iktidarların eliyle dönüştürülen ve içi boşaltılan eğitim sistemi, ülkemize bedeller ödetmeye devam ediyor.
15 yaşındaki öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek için uygulanan PISA testinin Türkiye’deki sonuçları OECD ülkeleri ortalamasının gerisinde kalmış durumda.
Yıllardır gerici öğelerle kuşatılan, ezberci, düşünmeyi değil biatı “öğreten” Türkiye eğitim sisteminin sonucu olarak, AKP, gençliği okuma-yazma becerisi ve matematik gibi temel alanlarda bile geri bırakmıştır!

AKP, ülkemizdeki gericilerin ve patronların temsilcisi olarak gençliğe böyle bir eğitim sistemi reva görmektedir!
Gericilerin iktidarında bilimsel bir eğitim sistemi mümkün değildir. Bilimden ve üretimden bahsetmek için gericileri başımıza musallat eden bu düzene karşı mücadele etmek bir zorunluluktur.

Ezberci, biatçı, gerici ve beyinlerimizi körelten bu köhne eğitim sistemi yarınları kazanmaya yetmez, aksine memleketin yarınlarını, gençliğe geleceğini kaybettirmektedir. Ülkemizdeki pek çok sorunun çözümü için olduğu gibi, eğitimdeki sorunların çözümü için de devrim gerekmektedir.
Hep beraber “Eğitime devrim gerek!” diyelim.

Bütün sıra arkadaşlarımızı ezberci olmayan aksine düşünmeyi ve üretmeyi öğreten; adlı adınca bilimsel bir eğitim sistemi için bir adım öne çıkmaya çağırıyoruz. Sen de Sosyalist Liseliler’e katıl, bilimin sesini birlikte yükseltelim!

Sosyalist Liseliler