Sosyalist Liseliler'den açıklama: Dinci gericiliğe dur diyelim!

Sosyalist Liseliler, yayımladığı açıklama ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Namazı Öğreniyorum' projesine tepki gösterdi.

Sosyalist Liseliler'den açıklama: Dinci gericiliğe dur diyelim!

Liselerde aydınlanma, eşitlik ve sosyalizm mücadelesinin sesi olan  Sosyalist Liseliler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni projesi ‘Namazı Öğreniyorum’ isimli programa karşı açıklama yayımladı.

Sosyalist Liselilerin açıklamasında MEB’in projesinin yeni olmadığı ifade edilerek ”17 yıldır AKP tarafından başarılmaya çalışılan dindar ve kindar nesil yaratma söyleminin ta kendisidir” sözlerine yer verildi.

”YGS eylemi, proje okul gündeminde gericiliğe sırtını dönen, okulları imam hatiplere dönüştürülmek istendiğinde ayağa kalkan bu ülkenin aydınlanmacı yüzü olan liseli gençliktir” vurgusu yapılan açıklamada ”Eğer onlar utanmadan sıkılmadan çocuk tacizleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı’yla bir projeye imza atabiliyorsa bu ülkenin aydınlık geleceği olan biz liseliler de sıkılmadan, yorulmadan bu dinci gericiliğe karşı mücadeleyi yükselteceğiz” denildi.

Sosyalist Liseliler’in ‘Dinci Gericiliğe Dur Diyelim!’ başlıklı açıklaması şöyle:

”Ülkemizde düzenin ve AKP’nin en büyük dertlerinden birisi ülkemizin aydınlık geleceğini temsil eden gençliği kapsayamamaktır. Gençliği kendi etki alanında tutup kendi gerici zihniyetinin kalıplarına hapsetmeye çalışanlar gençliğin kendilerine verdikleri cevaplarla başarısız bir duruma düşmüşlerdir.

Gençliğe biçilmek istenen gömlek Tayyip Erdoğan’ın günler öncesinde tekrar ifade ettiği gibi ‘dindar nesil’ gömleğidir ve bu gömleği inatla giydirmeye çalışanlar ise her gün gerici adımlarını sıklaştırmaktadır!

Liselerimize gerici dernek ve vakıfları soktukları yetmezmiş gibi onlarla birlikte ‘’yeni bir projeye’’ imza atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğü, “Namazı Öğreniyorum’’ isimli bir programla 7 yaşının üzerindeki tüm öğrencilerin katılabileceğini ve Hanefi mezhebi göz önünde bulundurularak bu kurs programının hazırlandığını açıkladı.

İfade etmek isteriz ki bu yeni bir proje değildir. 17 yıldır AKP tarafından başarılmaya çalışılan dindar ve kindar nesil yaratma söyleminin ta kendisidir!

YGS eylemi, proje okul gündeminde gericiliğe sırtını dönen, okulları imam hatiplere dönüştürülmek istendiğinde ayağa kalkan bu ülkenin aydınlanmacı yüzü olan liseli gençliktir. Eğer onlar utanmadan sıkılmadan çocuk tacizleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı’yla bir projeye imza atabiliyorsa bu ülkenin aydınlık geleceği olan biz liseliler de sıkılmadan, yorulmadan bu dinci gericiliğe karşı mücadeleyi yükselteceğiz!

Sosyalist Liseliler olarak tüm ilerici, aydınlanmacı sıra arkadaşlarımızı dinci gericiliğe dur demeye, Sosyalist Liseliler ile birlikte aydınlanma mücadelesi vermeye çağırıyoruz.”