Sosyalist Liseliler umudu büyütmeye devam ediyor: Aydınlanma Okulları 5. senesinde

Liselerde eşitliğin ve aydınlanmanın bayrağını yükselten Sosyalist Liseliler 5.senesinde de Aydınlanma Okulları'na devam ediyor.

Sosyalist Liseliler umudu büyütmeye devam ediyor: Aydınlanma Okulları 5. senesinde

Liselerdeki aydınlanma, yurtseverlik ve eşitlik mücadelesini temsil eden Sosyalist Liseliler anlatılmayanı anlatmak ve memleket sorunlarına çözüm üretmek için Aydınlanma Okulları’nın 5. senesinde yan yana geliyor.

Sosyalist Liseliler’den yapılan açıklamada “Okullarımızın bu kuşatılmışlığı, öğrencilerin müşteri ya da tersinden ucuz işgücü olarak görülmesi ‘yeni Türkiye’ye’ uygun bir nesil yetiştirme politikalarıyla sürdürülürken her okulda bilimin, emeğin, laikliğin sesini yükseltmek için yıllardır devam ettiğimiz gibi, bu yolda rotamız şaşmadan yürümeye devam ediyoruz.” diyerek gericiliğe, staj sömürüsüne ve geleceksizliğe karşı mücadeleye devam ettiğini belirten Sosyalist Liseliler, “Aydınlanma Okulları liselilerin yan yana geldiği memleket sorunlarını tartıştığı, bunlara çözüm ürettiği bir ‘okul’ olmak, sosyalizmi örgütlemek ve umudu ‘yeniden’ üretmek için bütün liselileri bu sese güç katmaya çağırıyor!” diyerek liselilere çağrıda bulundu.

Sosyalist Liseliler’den “Umudu büyütmeye devam ediyoruz: Aydınlanma Okulları başlıyor!” başlığıyla yapılan açıklama şu şekilde

Sermaye düzeni AKP iktidarının eliyle eğitimde piyasacı bir dönüşüm, gerici bir saldırı gerçekleştirmektedir. Bu durum geçmiş yıllara nazaran daha da artarak devam ediyor.

Proje okul gündemiyle kuşatılan “köklü” okullar, gericilik ile teslim alınmaya çalışılıyor. Okullar öğrencilere zindan ediliyor, AKP’nin idarecileri öğrencileri gericiliğin pençesine itmeye çalışıyor, onlarca yıldır okulda eğitime hizmet eden öğretmenler ise okuldan FETÖ ve tayin bahanesiyle uzaklaştırılıyor.

Düz liselerin kaldırılmasıyla gençlik meslek ve İmam Hatip liselerine mecbur bırakılmaya çalışılıyor. Üniversiteye hazırlanılması gereken sonuncu yılda staja gönderilmeleri yetmezmiş gibi bu okulların müfredatları bir de patronlar tarafından düzenlenmeye başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) meslek liselilerin eğitimine sırt çevirmekte, her meslek liseliyi bir ucuz iş gücü olarak sermaye sınıfına pazarlamaktadır.

Mantar gibi memleketin her yanına dikilen ve bilimsel eğitimden bihaber şekilde “eğitim” verilen imam-hatip liselerinin kontenjanlarının yarısı boş değilmiş gibi tüm okullarımız için bir imam-hatipleştirme politikası sürdürülüyor, cumhuriyetin en önemli kazanımlarından karma eğitime göz dikiliyor.

Eğitimdeki saldırılar bunlarla kalmıyor, MEB önce kendine bağlı okulları ” nitelikli-niteliksiz” diye ayırıyor. “Niteliksiz” liseler, meslek liseleri ve imam-hatip liseleriyse gençliği doğrudan özel okulların eline itiyor fakat niteliksiz okullardan başlayıp nitelikli fen liselerine kadar aynı çağ dışı müfredatla hareket ediliyor ve sonuç olarak bütün okullarımız, AKP ve sermayenin ihtiyaç duyduğu ölçüde şekilleniyor.

Okullarımızın bu kuşatılmışlığı, öğrencilerin müşteri ya da tersinden ucuz işgücü olarak görülmesi “yeni Türkiye’ye” uygun bir nesil yetiştirme politikalarıyla sürdürülürken her okulda bilimin, emeğin, laikliğin sesini yükseltmek için yıllardır devam ettiğimiz gibi, bu yolda rotamız şaşmadan yürümeye devam ediyoruz. Ülkemizde pazarlanan yalancı, dogma bir eğitim modeline karşı, MEB’in anlatmadıklarını birbirimize anlatıyor, tartışıyoruz!

Aydınlanma Okulları yine memleketin dört bir yanında bilimin, aydınlığın bayrağını yükseltmek için kolları sıvıyor.

Aydınlanma Okulları, gericiliğe karşı laikliğin ve bilimin, ülkemizin kaynaklarını yağmalayanlara karşı yurtseverliğin, emek sömürüsüne ve paralı eğitime karşı eşitliğin ve sosyalizmin mevzilerini korumaya devam edecek.

Aydınlanma Okulları liselilerin yan yana geldiği memleket sorunlarını tartıştığı, bunlara çözüm ürettiği bir “okul ” olmak, sosyalizmi örgütlemek ve umudu “yeniden” üretmek için bütün liselileri bu sese güç katmaya çağırıyor!

Aydınlanma Okulları başlıyor!