Sosyalist Liseliler karnesini verdi: Bu düzen dikiş tutmaz, sınıfta kaldınız!

Okullarda gericiliğe ve piyasacılığa karşı safları sıklaştırıp büyüttükleri bir mücadele yılını daha geride bırakan Sosyalist Liseliler, AKP tipi eğitimin layık olduğu notlarla dolu karnesini verdi.

Sosyalist Liseliler karnesini verdi: Bu düzen dikiş tutmaz, sınıfta kaldınız!

2018-2019 eğitim/öğretim yılı bugün itibariyle sona ererken liselerde gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele veren Sosyalist Liseliler geride bırakılan döneme ilişkin bir açıklama yaptı.

“Bu düzen dikiş tutmaz, sınıfta kaldınız” başlıklı açıklamada “AKP’nin gerici ve piyasacı saldırılarıyla dolu bir yılı geride bıraktık fakat bütün bunlar gerçekleşirken, Sosyalist Liseliler bir eğitim-öğretim yılını daha mücadele ederek geçirdi. Her fırsatta gericiliğin karşısına Sosyalist Liseliler dikildi. Buna dayanarak diyoruz ki, eşit, laik ve bilimsel eğitim şiarı önümüzde!” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“2018-2019 eğitim öğretim yılı da AKP’nin eğitimdeki gerici ve piyasacı dönüşümlerini hayata geçirmeye çalıştığı bir dönem olarak geçti.

Liseliler olarak daha fazla içi boşaltılan müfredatla eğitim yılına başladık, karşımızda her seferinde gericiliğin okullarımızdaki somut hâli olan badem bıyıklı idarecilerle ve “öğretmenlerle” karşılaştık. Yine bu “öğretmenler” tarafından öğrenciler tacize uğradı, yine bu “öğretmenler” oruç tutmadığı için öğrencileri dersten attı.

Yıl boyunca bir dizi taciz haberiyle karşılaştık. Arkadaşlarımız, gerici idareciler ve gerici öğrencilerin iş birliğiyle dini sohbetlere katılmaya zorlandı. Tacizci hocaları protesto ettiğimiz için, gerici idarecileri protesto ettiğimiz için türlü baskılarla karşılaştık.

Kitap okuma etkinlikleri, kitap önerileri adı altında gericilerin yoz fikirleriyle yoğrulmaya çalışıldık. Gerici cemaat ve vakıfların dini içerikli yarışmalarına katılmak için zorlandık.

Binlerce öğretmenimiz atanma beklerken, kadro yokmuş gibi imamlar lisede derslerimize girdi.

Bütün bu gerici dönüşümlerin yanında meslek liselerinin müfredatlarını patronlara devreden AKP ve onun eğitim bakanlığı, piyasacı yüzlerini de göstermekten geri durmadılar.

Bunlara ek olarak her fırsatta bir yanından çekiştirilen eğitim sisteminda köklü değişiklikler gündeme geldi. Tarih, felsefe, matematik derslerinin seçmeli hale gelmesi tartışıldı. Sosyal etkinlik ve sosyal aktivite adı altında vakıflar, cemaat ve dernekler için okullara girebilmenin önü daha da açıldı, okullarımız neredeyse eğitimin parçası hâline getirilmeye çalışılan bu vakıfların at koşturacağı yerler haline getirilmiş oldu.

AKP’nin gerici ve piyasacı saldırılarıyla dolu bir yılı geride bıraktık fakat bütün bunlar gerçekleşirken, Sosyalist Liseliler bir eğitim-öğretim yılını daha mücadele ederek geçirdi. Her fırsatta gericiliğin karşısına Sosyalist Liseliler dikildi. Buna dayanarak diyoruz ki, eşit, laik ve bilimsel eğitim şiarı önümüzde!

Sonlanan eğitim dönemiyle birlikte tekrar söylüyoruz ki: Liselerimizin gericiliğe ve sermayeye peşkeş çekilmesine geçit vermeyeceğiz!

AKP yine sınıfta kalmıştır!

Sosyalist Liseliler