Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler'in 16. sayısı çıktı!

Liseli gençliğin aylık dergisi Sosyalist Liseliler, 16. sayısında yine dopdolu içeriğiyle okurlarıyla buluşuyor.

Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler'in 16. sayısı çıktı!

Liseli gençliğin aylık dergisi Sosyalist Liseliler’in 16. sayısı “Emek, Umut, Memleket için Sosyalizm Saflarına!” başlığı ile çıktı.

Derginin ‘Memleket’ bölümünde, 2019 yerel seçimlerinin gençlik ve Türkiye sosyalist hareketi için ne ifade ettiği ele alınıyor.

Eğitim sayfalarında, temel liselerle ilgili tartışmaların arttığı bu dönemde, paralı eğitimin temelleriyle tartışmalar masaya yatırılıyor.

‘Kızıl-Kara’ bölümünde de belediyecilik anlayışları tartışılıyor. ‘Kızıl’ bölümünde Terzi Fikri’nin önderliğindeki Fatsa deneyimi işlenirken, kapitalizm belediyeciliği Kara bölümünde anlatılıyor.

‘Meslek Lisesi’ bölümünde turizm meslek liselerinin gerçekleri açığa çıkarılıyor.

Kültür- Sanat yazısında Türk Edebiyatının ilk 1 Mayıs şiirini yazan Yaşar Nezihe’nin biyografisine yer verilmiş.

Liselerde sosyalizm bayrağını yükseltmeyi amaç edinen Sosyalist Liseliler’in çıkardığı derginin bu ayki arka kapağında ise “Emek, Umut, Memleket için Liseliler Üretiyor!” yarışmasının afişi var. Yarışmanın öykü, şiir, karikatür ve fotoğraf alanlarında olacağı açıklanmıştı.

Sosyalist Liseliler dergisi hakkında bilgi almak ve dergiye ulaşmak için aşağıda linkleri bulunan sayfalar üzerinden iletişime geçilebiliyor:

https://www.facebook.com/sosyalistliseliler/

https://www.instagram.com/sosyalistlise/