Sosyalist Liseliler 1 Mayıs'ta saflarına çağırıyor: Emek, umut, memleket için haydi 1 Mayıs'a!

Türkiye'nin dört bir yanındaki liselerde eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükseltmek için örgütlenen Sosyalist Liseliler, 1 Mayıs'ta tüm liselileri alanlarda birlikte yürümeye çağırdı.

Sosyalist Liseliler 1 Mayıs'ta saflarına çağırıyor: Emek, umut, memleket için haydi 1 Mayıs'a!

Liselerde, gericiliğe ve piyasacılığa karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselten Sosyalist Liseliler, 1 Mayıs’ta tüm sıra arkadaşlarını saflarına çağırıyor.

Sosyalist Liseliler’in “Emek, umut, memleket için haydi 1 Mayıs’a!” başlıklı çağrı açıklaması şöyle:

Yerel seçimler ekonomik krizin emekçiler üzerinde tesirini arttırdığı bir dönemde gerçekleşti. Düzen siyaseti açısından yerel seçimler, ihale ve rant kavgasından başka bir anlam ifade etmezken toplumun AKP’ye karşı olan tepkisi başka düzen partilerine yönlendirilmeye çalışıldı. Bu süreçte matematiksel hesaplar, yarım asırlık ve her seçimde karşımıza çıkan bahanelerle toplumun tepkisi soğurulmaya çalışıldı.

Emekçiler kendi elleriyle çekip almadıkça eşitliğin ve hürriyetin olduğu günler kimseye gökten indirilmeyecek. Bunu bilerek, gençliği de bu sahte umut balonlarının gölgesine çekmeye çalışanlara karşı liseliler olarak sesimizi yükseltiyoruz.

Müfredatı patronlar tarafından belirlenen meslek liseli arkadaş, patronlarla, staj sömürüsüyle derdi olmayanlarla eşitlikçi bir düzenin geleceğine inanma! Sermaye rejimi meslek liselileri ucuz işgücü olarak görüyor, sömürü tezgahı daha okul sıralarında kuruluyor.

Kindar ve dindar nesil hedefiyle hareket eden AKP iktidarı bir çok okulu İmam-hatibe çevirmiş, sınav sistemlerindeki değişiklikle emekçi halkın çocuklarını imam-hatiplere mahkum etmiştir. Bu proje ise boşa çıkmış, imam-hatip öğrencilerinin üniversite kazanma oranı dip seviyelere kadar inmiştir.

MEB bir çok gerici vakıf ve dernekle protokol imzalayarak, bu gerici vakıfların okullarımıza girmesine ve gençliğin aklını kirletmesine olanak yaratmıştır.

Bütün bu hamleler ise, liseli gençliğe geleceksizlik sunmaktadır.

Gençlikten ise bunlar olurken, sessiz kalması, sorgulamaması, araştırmaması ve yeni bir ülke için mücadele etmemesi istenmektedir.

Liseli gençlik ise, kurtuluşun bütünlüklü bir mücadeleden geçtiğini bilmektedir. Emeği için mücadele eden işçi sınıfının sesinin, laik ve bilimsel eğitim için mücadele eden liselilerin sesiyle buluşması için liseliler kolları sıvamalıdır.

Memleketimizi bu karanlığa teslim etmeyeceğimizi bir kez daha ilan etmek için, her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da alanlarda yerimizi alacağız!

Bütün liseli arkadaşlarımızı liselilerin, Sosyalist Liseliler’in saflarına davet ediyoruz!

Emek, umut, memleket için haydi 1 Mayıs’a!

Yaşasın 1 Mayıs!

Sosyalist Liseliler