Sosyalist Cumhuriyet'te bu hafta: 'Vaatler yalan, işsizlik gerçek'

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 125. sayısı “Beka bitti, vaat başladı: Hepsi yalan! Vaatler yalan, işsizlik gerçek” manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'te bu hafta: 'Vaatler yalan, işsizlik gerçek'

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 125. sayısı yayımlandı.

Beka bitti, vaat başladı: Hepsi yalan! Vaatler yalan, işsizlik gerçek” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “AKP-MHP talimatıyla ve YSK eliyle hukuksuz bir biçimde iptal edilen 31 Mart seçimlerinin tekrar edileceği 23 Haziran seçimlerine az bir zaman kala seçim vaatleri havada uçuşuyor. Hem İmamoğlu hem de Yıldırım, seçimleri kazanmak için bütün kozlarını oynuyorlar.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Düzenin seçim siyaseti: Popülizm” başlıklı pusulasında Ozan Başuçar’ın “Popülizm üzerine”, Nevzat Kalenderoğlu’nun “Sağ siyasetin boş vaatleri”, Veli Demir’in “Dünden bugüne AKP’nin gerçekleşmeyen vaatleri” ve Yağız Pekru’nun “Vaatlerin altı boş” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta ayrıca İlerici Kadınlar Derneği’nin “Kadınların Sesi” eki bulunuyor.

Gazetede yer alan bazı yazılar ise şöyle:

  • Sayıştay raporunda mızrak çuvala sığmıyor
  • Ulaşım bizim işimizdir diyen Binali Yıldırım tren kazalarınında hesabını verecek mi?
  • Mursi Türkiye’nin şehidi mi?
  • AKP’nin yeni Türkiyesi’nde Hukuk ne yana düşer? Şule Çet davasının gösterdikleri!

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

sosyalist-cumhuriyette-bu-hafta-vaatler-yalan-issizlik-gercek