Sosyalist Cumhuriyet'te bu hafta: ‘Seçimler bitti, tanzimler kapandı, zamlar başladı’

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 126. sayısı “Açlık sınırı asgari ücreti aştı. Tanzimler unutuldu! Seçimler bitti, tanzimler kapandı, zamlar başladı” manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'te bu hafta: ‘Seçimler bitti, tanzimler kapandı, zamlar başladı’

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 126. sayısı yayımlandı.

Açlık sınırı asgari ücreti aştı. Tanzimler unutuldu! Seçimler bitti, tanzimler kapandı, zamlar başladı” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “23 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan toplumsal uzlaşma söylemleri ekonomik gerçekler karşısında tuzla buz oluyor. Bir yandan zenginler daha zenginken diğer yandan yoksulluk daha da artıyor. AKP’nin yağma ve rant politikasının sonuçları karşımıza her gün daha ağır şekilde çıkıyor. Yakın zamanda ABD emperyalizminin yaptırımları gündeme geldiğinde bu tablonun daha da ağırlaşacağı bilinmeli.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “23 Haziran değerlendirmesi” başlıklı pusulasında Ali Ateş’in “23 Haziran sonrası: Kartlar yeniden mi karılır?”, Nevzat Kalenderoğlu’nun “23 Haziran’ın öteki kaybedenleri”, İlker Demirer’in “İmamoğlu, umudun yeni adı mı?” ve Zafer Aksel Çekiç’in “23 Haziran karşı-devrimin yenilgisini getirir mi?” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede yer alan bazı yazılar ise şöyle:

  • Öcalan’ın mektubunun gösterdiği: Adım adım yeni “çözüm süreci”ne doğru…
  • Aradaki fark ne anlatıyor?
  • Sivas 93: Türkiye’nin alnındaki kara leke

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.