Sosyalist Cumhuriyet’in 132. Sayısı alanlarda: Tüm madenler devletleştirilsin!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 132. sayısı "Tüm madenler devletleştirilsin!" manşetiyle yayımlandı.  

Sosyalist Cumhuriyet’in 132. Sayısı alanlarda: Tüm madenler devletleştirilsin!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 132. sayısı yayımlandı.

Kimlerin yurtsever kimlerin işbirlikçi olduğu iyi görülmelidir: Tüm madenler devletleştirilsin!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “Gerici AKP iktidarının ülkemizin geleceği üzerinde oynadığı oyunlardan bir tanesinin Kazdağları’nda görünür hale gelmesi şaşırtıcı değil. Sermayedarlar ve emperyalistler ile birlikte el ele vererek atılan adımların doğa katliamcısı yanının dışında emekçilerin geleceğini ekonomik ve siyasi olarak ipotek altına aldığının görülmesi ise önem taşıyor. 1960’larda ilericilere karşı emperyalistlerin 6. Filosu’nu koruyan ülkemiz gericiliğinin bugün de emperyalistlerle el ele vererek “Altın”cı şirketlerin yolunu açması sömürüye ve işbirlikçiliğe karşı mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir diğer göstergesi. O yüzden işe öncelikle yerli yabancı şirketlere peşkeş çekilen madenlerin kamulaştırılması ve devletleştirilmesiyle başlamak gerekiyor.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Sömürü ve gericiliğin kıskacındaki yurtlar gerçeği” başlıklı pusulasında Deniz Apaydın’ın “Yurtsuz yurttaş olur mu?”, Ceyhun Yaşar’ın “KYK yurtları ve özel yurtlar üzerine bir analiz”, Mehmet Kafkasyalı’nın “FETÖ’den al, İlim Yayma’ya ver: Türkiye’de tarikat yurtları ve gerici vakıflar” ve Aydın Marmara’nın “Mavi tekkenin altında ne var?” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede yer alan bazı yazılar ise şöyle:

  • Kazdağları emperyalist tekellere açıldı
  • RTÜK’ün sansür yönetmeliği şaşırtmadı… AKP’nin internet paketinden istibdat çıktı
  • Rusya’dan ABD planlarına karşı hamle: Astana görüşmelerinde 13. tur
  • Grev dalgası yükseliyor: 40 bine yakın işçi grev hazırlığında

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.