Sosyalist Cumhuriyet'in 129. sayısı alanlarda: Geniş tanımlı işsizlik 7 milyona yaklaştı! Her dört gençten biri işsiz!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 129. sayısı "Bedava kek ve çay ile kandırıyorlar. Gençliği işsizlik bekliyor. Geniş tanımlı işsizlik 7 milyona yaklaştı! Her dört gençten biri işsiz!" manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'in 129. sayısı alanlarda: Geniş tanımlı işsizlik 7 milyona yaklaştı! Her dört gençten biri işsiz!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 129. sayısı yayımlandı.

Bedava kek ve çay ile kandırıyorlar. Gençliği işsizlik bekliyor. Geniş tanımlı işsizlik 7 milyona yaklaştı! Her dört gençten biri işsiz!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “AKP iktidarının bütün hamasi söylemlerine karşılık rakamlar başka gerçekleri gösteriyor. Ülkemizde ekonomik kriz etkilerini ağır ağır gösterirken AKP iktidarı ve yandaşlar bu konuda derin bir sessizlik içinde. Ancak son ekonomik göstergeler işsizliğin katlanarak arttığı ve üretimde büyük bir daralma gerçeği. Millet Kıraathanesi adıyla ücretsiz çay ve kek vaat eden AKP, aslında işsizlik sorununun üzerini örtüyor.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Siyasal İslam’ın kadın sorunu” başlıklı pusulasında Sema Aydın’ın “Siyasal İslam’ın kadın sorunu“, Selin Aksoy’un “İslamcıları kızdıran mevzuat“, Yeter Türkeş’in “İslamcı cenahta kadın sorunu tartışmaları“, Suna Zafer’in “Ortadoğu’nun en köklü kadın mücadele tarihi: İran” ve Aydan Ç. Güner’in “Suudi Arabistan’da kadınlar” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede yer alan bazı yazılar ise şöyle:

  • S-400 ve ABD, Doğu Akdeniz ve AB, Suriye ve Rusya: AKP’nin iflas eden dış politikası memleketi tehdit ediyor
  • İşsizlikte rekora koşuyoruz
  • Orman yangınları: Yakandan da bakandan da hesap sorulmalı
  • 11. Kalkınma planı: Kalkınamamanın itirafı
  • Kanlı Pazar’ın mimarlarından, anti-komünist, gerici Mehmet Şevki Eygi öldü: Merhumu nasıl bilirdiniz?
  • İşçi sınıfının önderi: Kemal Türkler

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

sosyalist-cumhuriyetin-129-sayisi-alanlarda-genis-tanimli-issizlik-7-milyona-yaklasti-her-dort-gencten-biri-issiz