Sosyalist Cumhuriyet'in 124. sayısı 'ABD ile pazarlığa hayır! ABD kovulmalı!' manşetiyle alanlarda!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 124. sayısı "ABD ile pazarlığa hayır! ABD kovulmalı!" manşetiyle yayımlandı. 

Sosyalist Cumhuriyet'in 124. sayısı 'ABD ile pazarlığa hayır! ABD kovulmalı!' manşetiyle alanlarda!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 124. sayısı yayımlandı.

“ABD ile pazarlığa hayır! ABD kovulmalı!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “Bugün S-400 pazarlığı ile bilinen ve ABD ile Türkiye sermaye devleti arasında gerilime yol açan gündem sıcaklığı koruyor. ABD emperyalizmi tarafından Türkiye’yi tehdit edercesine kaleme alınan mektup Türkiye Savunma Bakanlığı’na gönderilmiş ve mektupta açık olarak yaptırımlar yer alırken aynı zamanda bir süre de konularak somut bir tehdit mektubuna dönüşmüştür.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “15-16 Haziran: İnadına işçi sınıfı” başlıklı pusulasında Neşe Deniz Babacan’ın “15-16 Haziran anı değil: Proletarya devriminin güncelliği üzerine”, Mir Güney Kartal’ın “Ezberini unutan sol, ezber bozabilir mi?” ve Hakan Yurdakan’ın “2020’ye yaklaşırken Türkiye İşçi Sınıfı: Nicel varlığı ve yapısı” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • 23 Haziran seçimlerine giderken: Şıracının şahidi bozacı
  • 15-16 Haziran “miting” ile anılacak: “Yeni Haziranlar” için işçi sınıfı sahneye çıkıyor
  • Bağımlılığın geldiği nokta: ABD mektubu bu kez Bakan Vekili’nden
  • Futbol, siyaset ve FETÖ

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.