Sosyalist Cumhuriyet'in 123. sayısı 'Unutmayacağız!' manşetiyle alanlarda!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 123. sayısı "Bu ülke ve bu halk için canlarını verdiler! Unutmayacağız!" manşetiyle yayımlandı.  

Sosyalist Cumhuriyet'in 123. sayısı 'Unutmayacağız!' manşetiyle alanlarda!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 123. sayısı yayımlandı.

“Bu ülke ve bu halk için canlarını verdiler! Unutmayacağız!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “2013 yılında ülke tarihinin en büyük halk hareketi, AKP’nin kurmaya çalıştığı istibdat rejimine karşı gelişmişti. Kamuoyunda Gezi Olayları diye bilinen Haziran Direnişi üzerinden 6 yıl geçti. Hala ülkenin toplumsal ve siyasal referans noktası olmaya devam eden Haziran Direnişi, sermayenin, gericiliğin ve faşizmin korkulu rüyası olmaya devam ediyor…” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Türkiye’nin en büyük halk hareketi: Gezi Direnişi” başlıklı pusulasında Deniz Yorulmaz’ın “Yumruğumuza yazılanlar”, Nevzat Halil’in “Gezi’de dış mihraklar yalanı”, Orhan Deniz’in “Haziran yolunu arıyor”, Ufuk Karaçay’ın “Haziran Direnişi laiklik direnişidir!” ve İlker Demirer’in “‘Bizim Haziranımız’ ve bazı notlar” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • Mesele S-400’lerden fazlası: ABD ve NATO’ya karşı egemenlik mücadelesi
  • Askerlik yasası: Yeni düzen nasıl?
  • Sarı sendika iş başında: Türk Metal “imaj” tazeleme arayışında
  • Bütün zamanların TKP’lisi

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

sosyalist-cumhuriyetin-123-sayisi-unutmayacagiz-mansetiyle-alanlarda