Sosyalist Cumhuriyet'in 122. sayısı 'Aile fotoğrafı' manşetiyle alanlarda!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 122. sayısı "Aile fotoğrafı" manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'in 122. sayısı 'Aile fotoğrafı' manşetiyle alanlarda!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 122. sayısı yayımlandı.

“Cumhuriyet düşmanlarıyla Bandırma Vapuru’na binilmez! ABD’nin BOP eşbaşkanlığını yapanlarla 19 Mayıs kutlanmaz! Belediyeleri yağmalayanlarla tanzim kuyruklarında bekleyenler aynı gemide olmaz!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı vesilesiyle Samsun’da düzenlenen törenlerde çekilen ‘aile fotoğraf’ı bir kez daha düzen siyasetinin gerçekliğini gözler önüne serdi. İYİP başkanı Akşener’in katılmadığı ve HDP başkanının çağrılmadığı 19 Mayıs’ın 100. Yıl kutlamalarında ortay çıkan bu fotoğraf düzen siyasetinin aynı gemide olduğu gösterdi. Fakat bindikleri bu geminin emperyalist işgale karşı hareket eden Bandırma Vapuru ile ilgisi bulunmuyor. 1923 yılında kurulan Cumhuriyet’i yıkanların 19 Mayıs kutlamasına katılmaları ile cumhuriyet düşmanlarıyla aynı karede boy göstermek ise işin başka bir boyutu…”denildi.

Gazetenin bu haftaki “AKP’nin adamları” başlıklı pusulasında Gökmen Kılıç’ın “AKP’nin Ağar abisi Soylu” ve  Nevzat Kalenderoğlu’nun “‘Bilge adam’ mı ‘şişirilmiş entelektüel’ mi? Davutoğlu’na yakından bakmak…” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • “Aynı gemideyiz” denilmesine rağmen: Ekonomik kriz “yola devam ediyor”
  • İdlib: Suriye’de cihatçıların son kalesi yıkılıyor mu?
  • Yobazlardan tam boy Binali Yıldırım desteği
  • Liselerde eğitim sistemi yine değişti

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 122. sayısı “Cumhuriyet düşmanlarıyla Bandırma Vapuru’na binilmez! ABD’nin BOP eşbaşkanlığını yapanlarla 19 Mayıs kutlanmaz! Belediyeleri yağmalayanlarla tanzim kuyruklarında bekleyenler aynı gemide olmaz!” manşetiyle yayımlandı.