Sosyalist Cumhuriyet'in 113. sayısı alanlarda: Oylar bağımsız komünist adaylara

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 113. sayısı "Onlarınki rant kavgası, bizimki yeni bir cumhuriyet davası! Sosyalizme güç ver! Oylar bağımsız komünist adaylara" manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'in 113. sayısı alanlarda: Oylar bağımsız komünist adaylara

Sosyalist Cumhuriyet’in 113. sayısı yayımlandı.

“Onlarınki rant kavgası, bizimki yeni bir cumhuriyet davası! Sosyalizme güç ver! Oylar bağımsız komünist adaylara” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça düzen partileri arasındaki seçim kavgası da kızışıyor. Özellikle AKP iktidarı, elinde ne varsa, gerçek olup olmamasından bağımsız bir biçimde devreye sokuyor, medyaya servis ediyor, rakiplerini hapisle tehdit ederken dini istismar etmekten geri durmuyor. Beka sorunundan başlayıp ezanı protesto ettiler yalanına kadar her türlü kirli aracın devreye sokulduğu bir seçim sürecinden geçiyoruz. Sağın sağla yarıştığı bu seçimlerde başka adaylar da var. İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Sakarya’da “yağma yok, sosyalizm var” var diyen bağımsız adaylar ise seçimlerin tek farklı sesi.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “AKP’nin din bezirganlığı” başlıklı PUSULAsında Ali Ateş’in “Din onlar için zaten siyaset!”, Esin Yorulmaz’ın “İkinci Cumhuriyet’in tohumları: Bugünlere nasıl geldik?”, Nevzat Kalenderoğlu’nun “Hem dinci hem Amerikancı olunur!” ve Yalım Oktay’ın “AKP’nin karakteri: Yalan” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • Kriz ve gerçekleri: Patronlar değil, emekçiler “bedeli” ödüyor
  • Gebze – Halkalı açıldı, tedirginlik geçti mi?
  • Keşmir kimin sorunu?
  • Flormar Direnişi: İşçilerin başarısı, mevcut sendikanın “sınırları”

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

PUSULA’nın geçmiş sayılarına ulaşmak için tıklayınız.

Sosyalist Cumhuriyet'in 113. sayısı alanlarda: Oylar bağımsız komünist adaylara