Sosyalist Cumhuriyet'in 112. sayısı alanlarda: Rantçılara, yağmacılara, betonculara, taklacılara mahkum değilsin!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 112. sayısı "Rantçılara, yağmacılara, betonculara, taklacılara mahkum değilsin!" manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'in 112. sayısı alanlarda: Rantçılara, yağmacılara, betonculara, taklacılara mahkum değilsin!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 112. sayısı yayımlandı.

“Rantçılara, yağmacılara, betonculara, taklacılara mahkum değilsin!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “31 Mart yerel seçimleri bir kez daha düzen siyasetinin gerçek yüzünü gösterdi. Koltuk sevdası için düzen partilerinin ve adaylarının neler yapabileceğini bir kez daha görmüş olduk. Neredeyse bütün ilkelerin ayaklar altına alındığı bir seçim süreci yaşıyoruz. Kazanmak için atmadıkları takla kalmadı. Partiler arasında yaşanan ittifakların ilkesizliği bir tarafa parti değiştiren adayların varlığı bile bugün yaşanılan seçim sürecinin aslında yerel yönetimlerde yağma ve rantın belirleyici tek olgu olduğunu fazlasıyla göstermiş oldu” denildi.

Gazetenin bu haftaki “8 Mart: Kadın Günü mü Emekçi Kadın Günü mü?” başlıklı PUSULAsında Suna Zafer’in “İlkel dönemden kapitalizme kadın sorunu”, Umut Kuruç’un “Esas olan kadının sınıf kardeşliğidir!”, Sema Aydın’ın “Siyasal islam kadın sorununa yanıt verebilir mi?”, Bengisu İçten’in “Kadın yahut emekçi kadın” ve Esin Yorulmaz’ın “Israrla ve bir kere daha: 8 Mart Emekçi Kadınlar Günüdür!” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • Sıktıkça saldırganlaşan AKP rejimi: Beka sorunu söyleminin altında yatanlar
  • Pelikancılar yine gündemde
  • İslamcılar çok eşliliği tartışıyor
  • AKP’nin içinden ‘yeni bir parti’ mi çıkıyor?: Parti yeni kafa eski
  • Bucak aday oldu Özel boşa düştü
  • AKP’nin Katar ortaklığı Türkiye’yi sıkıştırıyor: Doğu Akdeniz’de gündem yine doğalgaz

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

Sosyalist Cumhuriyet’in geçmiş sayılarına ulaşmak için tıklayınız.

Sosyalist Cumhuriyet'in 112. sayısı alanlarda: Rantçılara, yağmacılara, betonculara, taklacılara mahkum değilsin!