Sosyalist Cumhuriyet'in 109. sayısı alanlarda: 17 yıldır iktidarsınız, bu ekonomi sizin eseriniz!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 109. sayısı "17 yıldır iktidarsınız, bu ekonomi sizin eseriniz!" manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'in 109. sayısı alanlarda: 17 yıldır iktidarsınız, bu ekonomi sizin eseriniz!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 109. sayısı yayımlandı.

“17 yıldır iktidarsınız, bu ekonomi sizin eseriniz!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “31 Mart yerel seçimleri öncesi AKP iktidarı yeni bir popülist politikayı devreye soktu. Enflasyon artışını gıda fiyatlarına bağlayan AKP, gıda fiyatlarında fahiş artışı önlemek üzere belediye eliyle meyve-sebze satışına başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ise 2,5 aylık planları olduğunu söyleyerek, Tanzim açılışlarının aslında seçimlere kadar sürecek bir göz boyama olduğunu ifşa etmiş oldu.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Yağma düzenin adı rantsal dönüşüm” başlıklı PUSULAsında Orhan Deniz’in “Küresel kent peşinde koşarken, eldeki ülkeden olmak”, Nevzat Kalenderoğlu “İmar barışıyla ruhsatlı çöküşlere”, Ufuk Karaçay’ın “İnşaat saltanatı” ve Nevzat Halil’in “Fikirtepe: Bir rantsal dönüşüm hikayesi”  başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • Aziz Nesin’lik adaylar: Kıyafet değiştirir gibi parti değiştirenler
  • Kartal’da çöken bina: Hesap sorulur mu?
  • Suriye gündemi buzdolabına mı kaldırıldı?
  • Kanlı pazardan 2. Cumhuriyet’e: Emperyalizm seviciliği

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

Sosyalist Cumhuriyet’in geçmiş sayılarına ulaşmak için tıklayınız.