Sosyalist Cumhuriyet'in 108. sayısı alanlarda: Seçeneksiz değiliz! Bağımsız komünist adaylar ezber bozacak!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 108. sayısı "Seçeneksiz değiliz! Bağımsız komünist adaylar ezber bozacak! manşetiyle yayımlandı

Sosyalist Cumhuriyet'in 108. sayısı alanlarda: Seçeneksiz değiliz! Bağımsız komünist adaylar ezber bozacak!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 108. sayısı yayımlandı.

“Seçeneksiz değiliz! Bağımsız komünist adaylar ezber bozacak!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “Seçeneksiz değiliz! Komünistler seçimlere bağımsız adaylarla giriyor. Yerel seçimlerde 2 seçenek var; düzenin solundan ya da sağından gizli veya açık ittifaklarla bu düzenin değirmenine su taşıyan düzen partileri ile bu düzeni reddedip emekçileri gelecekleri için mücadeleye çağıran bağımsız komünist adaylar. Birinci seçenek on yıllardır devam eden bir ezbere dayanıyorken, ikinci seçenek tüm ezberleri bozacak tek gerçek ve devrimci seçenektir” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Sağından solundan seçim siyaseyi” başlıklı PUSULAsında Zafer Aksel Çekiç’in “AKP’nin ittifakları”, Neşe Deniz Babacan’ın “MHP’de değişim yok: Majestelerinin muhalefetinden, başkanın koltuk değnekliğine”, İlker Demirer’in “Bir ittifak unsuru olarak İyi Parti: MHP’nin ‘light’ versiyonu”, Derin Demir’in “Sağım solum ebe, acaba CHP nerede”, Gökmen Kılıç’ın “HDP neyi seçmemizi istiyor?”, Nevzat Kalenderoğlu “Solda ‘esaret’ siyaseti: HDP mi, CHP mi?” ve Nigar Demir’in “Düzen değişmeden asla” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • FETÖ anomali mi?
  • Şeker kotası tartışmaları: AKP sağlığa zararlıdır
  • 31 Mart seçimlerinde #ezberboz
  • Bağımsız Komünist Adaylara aydınlardan destek

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

Sosyalist Cumhuriyet’in geçmiş sayılarına ulaşmak için tıklayınız.