Sosyalist Cumhuriyet'in 105. sayısı çıktı: Hepsi aynı!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 105. sayısı "31 Mart yerel seçimlerine giderken sağın sağla yarışı tam gaz devam ediyor..: Hepsi aynı!” manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet'in 105. sayısı çıktı: Hepsi aynı!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 105. sayısı yayımlandı.

çıkan gazetenin başyazısında “31 Mart yerel seçimlerine iki buçuk ay kaldı. Düzen partilerinin sağcılık yarışı devam ediyor. Onlar açısından yerel seçimlerin rant, yağma ve ihaleler dışında bir anlamı bulunmuyor. AKP ve MHP’ye karşı CHP’nin İyi Parti ile yaptığı ittifak ise sağın sağla ıslah edilmeye çalışılmasından başka bir şey değil. Önümüzdeki seçimlerde halkımız sağa, gericiliğe ve piyasacılığa mecbur kalmayacak…” denildi.

Gazetenin bu haftaki “Sosyalistlerin yerel yönetimler deneyimleri” başlıklı PUSULAsında Zafer Aksel Çekiç’in “Belediyecilik değil belediye yönetmek”, Nigar Demir’in “Ovacık deneyiminin öğrettikleri…”, İlker Demirer’in “‘Sosyal Belediyeciliğin’ imtihanı ve Dikili örneği” ve Alev Doğan’ın “Fatsa: 270 günlük ilk deneyim” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • Üzgünüz Nükhet Hanım, o “sır” açığa çıkalı çok oldu!
  • Tehdide karşı anlayış birliği
  • Seçim usulsüzlükleri bitmeyecek!
  • Kapitalizm ve gençlik
  • İyi ki doğdun, iyi ki komünisttin

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

Sosyalist Cumhuriyet’in geçmiş sayılarına ulaşmak için tıklayınız.