Sosyalist Cumhuriyet 120. sayısı ile alanlarda: Bu bir darbedir!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 120. sayısı "Bu bir darbedir!" manşetiyle yayımlandı.

Sosyalist Cumhuriyet 120. sayısı ile alanlarda: Bu bir darbedir!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 120. sayısı yayımlandı.

“YSK tarafından verilen bu karar hukuki değil siyasi bir karardır! Bu bir darbedir!” manşetiyle çıkan gazetenin başyazısında “YSK tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal edildi ve 23 Haziran tarihinde yenilenmesine karar verildi. YSK tarafından verilen bu kararın hukuki gerekçesi “sandık kurullarının usulsüz oluşumu” şeklinde. Bu gerekçenin somut ve maddi olarak meşru bir gerekçe olmadığı konusunda herkes hemfikir. Ortada YSK tarafından verilmiş düpedüz bir siyasi karar var. Bu kararın bizzat AKP tarafından verilen talimatlarla ortaya çıktığı açık.” denildi.

Gazetenin bu haftaki “’Türkiye ittifakı’ ve sol siyaset ” başlıklı pusulasında Zafer Aksel Çekiç’in “Kapitalizmden ayrı bir emperyalizm var mı?”, Nevzat Kalendar’ın “’Türkiye İttifakı’ tiyatrosunda loca kapatan ulusalcılar” ve Ali Ateş’in “Nasıl ‘cephelensek?’” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gazetede bu hafta yer alan bazı konu ve başlıklar şöyle:

  • İstibdat rejimi budur!
  • Bataklığın diğer adı: Belediye borçları
  • AKP’nin itiraz serüveni
  • Venezuela’da darbe girişimi
  • AKP’nin NATO arayışları
  • Emeğin için söyle: İşçi sınıfı kendi türküsünü söylüyor

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile Edirne Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Maltepe Nazım Kültürevi’nde, ayrıca sokak ve meydanlarda okurlarıyla buluşacak.

sosyalist-cumhuriyet-120-sayisi-ile-alanlarda-bu-bir-darbedir