Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 'uyuşturucuya özendirmekten' 7 yıl hapis cezası

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda "Uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği" iddiasıyla yargılanan 'Pucca' lakaplı Selen Pınar Işık, 7 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, cezayı iyi halden 5 yıl 10 aya düşürdü. Pucca ayrıca 66 bin 666 lira para cezasına çarptırıldı. Aynı davada aynı suçlamayla yargılanan 'Burry Soprano' lakaplı rap şarkıcısı Burak Aydoğduoğlu'nun ise beraatine karar verildi.

Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 'uyuşturucuya özendirmekten' 7 yıl hapis cezası

‘Pucca’ adıyla bilinen Pınar Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim” dedi.

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Işık ve Aydoğduoğlu katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Müvekkili Pınar Işık’ın, üzerine atılı uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçunu işlemediğini söyleyen Avukat Ali Furkan Tatlı, “Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta uyuşturucu karşıtı twitler atmıştır. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz” dedi.

Sanık Burak Aydoğduoğlu’nun Avukatı Gülşen Orman Çakar, müvekkilinin 11 yaşından beri rap müzik yaptığını belirterek, müvekkilinin uyuşturucu maddeyi teşvik etme ve özendirme suçunu işlemediğini söyledi. Her iki avukat da müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Pucca olarak tanınan Pınar Işık’ı “Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” suçundan 7 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, cezayı iyi halden 5 yıl 10 aya düşürdü.

Mahkeme ayrıca sanık Işık’ı 3 bin 333 gün adli para cezası karşılığı 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Burak Aydoğduoğlu hakkında aynı suçtan İzmir’de dava açıldığını gerekçe göstererek, beraatine hükmetti.

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Işık ve Aydoğduoğlu katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Müvekkili Sel’ün, üzerine atılı uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçunu işlemediğini söyleyen Avukat Ali Furkan Tatlı, “Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta uyuşturucu karşıtı twitler atmıştır. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz” dedi.

Sanık Burak Aydoğdu’nun Avukatı Gülşen Orman Çakar, müvekkilinin 11 yaşından beri rap müzik yaptığını belirterek, müvekkilinin uyuşturucu maddeyi teşvik etme ve özendirme suçunu işlemediğini söyledi. Her iki avukat da müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Pucca olarak tanınan Selen Pınar Işık’ı’ “Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme” suçundan 7 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, cezayı iyi halden 5 yıl 10 aya düşürdü.

Mahkeme ayrıca sanık Işık’ı 3 bin 333 gün adli para cezası karşılığı 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Burak Aydoğdu hakkında aynı suçtan İzmir’de dava açıldığını gerekçe göstererek, Burak Aydoğduoğlu’nun beraatine hükmetti.

“BEN ŞİMDİ NE YAPACAĞIM? ATTIĞIM BİR TWEET YÜZÜNDEN”

Karar üzerine Pınar Işık, Instagram hesabından yaptığı video paylaşımlarıyla isyan etti. Işık, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

“Günaydın arkadaşlar. Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Escobar’la ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. 7 sene ne demek ya? Attığım bir tweet yüzünden. Ben size ne yaptım? Ben ne yapacağım?”

Işık, mahkemedeki ifadesinde “Yüzlerce fakir uyuşturucudan eve ekmek götürüyor derken Narcos dizisinden bahsettim. Escobar’ın ölümüne atıf ve mübalağaydı. Uyuşturucu kullanma hakkın olsaydı hangisini seçerdin paylaşımım ise anlamsız ve moda olduğu için bir paylaşımımdır” demişti.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, ‘Pucca’ adını kullanan Pınar Işık ve ‘Burry Soprano’ adını kullanan Aydoğduoğlu’nun sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla uyuşturucu madde kullanımını özendirdikleri iddia ediliyordu.

İddianamede, şüpheli Işık’ın sosyal medya üzerinde 1 milyon 72 bin takipçisinin olduğu, yaptığı paylaşımlarla takipçilerini madde kullanımda cesaretlendirdiği ve kullanmaya özendirdiği savunuluyordu. İddianamede, şüpheliler Pınar Işık ve Burak Aydoğduoğdu’nun, “Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme” suçundan beşer yıldan 10’ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.