'Sorun askerlerde değil, marşı değiştirenlerde!'

Emekli Tümamiral Soner Polat'in cenazesinde nizami yürüyemeyen askerler tartışma konusu oldu.

'Sorun askerlerde değil, marşı değiştirenlerde!'

Balyoz davasında tutuklanan isimlerden olan ve gördüğü kanser tedavisinin ardından yaşamını yitiren emekli tümamiral Soner Polat, dünkü cenaze töreniyle toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında, Polat’ın naaşının arkasında tören yürüyüşü yapan askerlerin dağınık ve disiplinsiz bir görüntüsü ise tartışma konusu oldu.

Sosyal medyada “Black Rose” isimli bir sosyal medya kullanıcısı o anların videosunu paylaşarak, “Bu askerler yürüyemiyor mu? yoksa bana mı öyle geldi?” diye sordu. Bunun üzerine kendisi de Balyoz davasından tutuklanmış olan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz bu mesaja yanıt vererek, “Marşı değiştirince böyle oldu. Sorun askerlerde değil. Marşı değiştirenlerde! Chopin’in cenaze marşı çalınırdı şimdi Itri’nin bir bestesi çalınıyor” dedi.

Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanlığı 2017 yılında aldığı kararla, asker cenazelerinde ihtiram yürüyüşünün Itri’nin “Segah Tekbiri” ile yapılmasına karar vermişti. Bu tarihe kadar ise yürüyüşlerde Frederic Chopin’in Opus 35, 2 numaralı Sibemol Minör Piyano Sonatı’nın üçüncü bölümü çalınıyordu.

O dönem Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş ise “Cenaze Marşı”nın kaldırılmasından duyduğu “sevinci”, “Çok şükür, artık Itri’nin marşıyla herkesin ‘Allahu Ekber’ diyerek katılabileceği marşlarla şehitlerimizi defnedebiliyoruz.” diyerek ifade etmişti: