'Son anket sonuçları Erdoğan'ı kızdırdı': Vekil ve gazetecilere uyarı

Partisinin oyunun düşünü gösteren anket sonuçları nedeniyle milletvekillerine çok sert tepki gösteren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, sosyal medyada tepki toplayan paylaşımlarda bulunan vekilleri ve yandaş gazetecileri sert bir dille uyardığı iddia edildi.

'Son anket sonuçları Erdoğan'ı kızdırdı': Vekil ve gazetecilere uyarı

Son anket sonuçlarında AKP’nin oy oranının yüzde 39’lara kadar düşmesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kızdırdı.

Yapılan araştırmalarda AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı tek başına iktidar olamadığı görülüyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre konuyla ilgili harekete geçen Erdoğan, oy oranındaki düşüşü başta ‘Yeliz’ kullanıcı adlı sahte hesabıyla bilinen AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı olmak üzere sosyal medyada tepki toplayan paylaşımlarda bulunan diğer vekil ve hükümete yakın gazetecilere bağlıyor.

“SİZİ BAHÇEDEN TOPLAMASINLAR”

Yeniçağ’da yer alan habere göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, düşüşün önüne geçmek için daha önce de milletvekillerine Meclis’te daha aktif olmaları konusunda sert bir uyarıda bulunmuştu. Erdoğan, “Vekillerimizin Meclis çalışmaları konusunda pasif olduklarını istihbar ettim. Arkadaşların sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN’I DİNLEMEDİLER

Ancak Erdoğan’ın sözleri AKP’li vekiller üzerinde karşılık bulmamış, yapılan uyarının ardından 3 genel kurulda da yeterli katılım sağlanmamıştı.