'Sokaklara çıkacak grupların oluşturulduğu yönünde çok sayıda ihbar geliyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, seçim akşamı sokağa çıkacak gruplar oluşturulduğu ve görevlendirmeler yapıldığı yönünde çok sayıda ihbar aldıklarını söyledi.

'Sokaklara çıkacak grupların oluşturulduğu yönünde çok sayıda ihbar geliyor'

31 yerel seçimleri öncesi CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve bazı milletvekilleri ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın da bulunduğu bir ekip, seçim güvenliği konusunu görüşmek üzere Ankara Valisi ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Yıldırım Kaya, “Yarın yapılacak yerel yönetim seçimlerinin güvenliğiyle ilgili bizi endişelendiren duyumlar alıyoruz. Ankara’nın birçok yerinde, Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaşın resminin yer aldığı paraya büründürülmüş, ağır hakaretler içeren bildiriler dağıtılıyor. Duvarlara halkı provoke etmek için yazılar yazılıyor. İl Başkanlığımıza seçim akşamı sokaklara çıkacak gurupların oluşturulduğu ve görevlendirmelerin yapıldığı yönünde çok sayıda ihbarlar geliyor.” dedi.

“Valiliğin, bugüne kadar seçimle ilgili yaptığı çalışmalarına teşekkür ederek, seçim güvenliği konusundaki endişelerimizi dile getirdik.” diyen Kaya, “Vatandaşlarımızın hiçbir baskı altında kalmadan, güven ve huzur içinde oy kullanmaları için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik.” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Sayın Vali, huzur içinde bir seçimin gerçekleştirilmesi için tüm güvenlik tedbirlerin alındığını, vatandaşlarımızın güven içinde gidip oylarını kullanmaları için tüm ihbarların değerlendirildiğini söyledi.” açıklamasını yaptı.