'Sofuoğlu'nun ismi kaldırılsın' dediler, ikinci bir yere daha ismi verildi

"Emirerlerim" fotoğrafıyla tepki çeken AKP'li vekil Kenan Sofuoğlu'nun memleketi Akyazı'da bir parka verilen adının kaldırılması talep edildi. Ancak AKP'li belediye bunun yerine ikinci bir yere de Sofuoğlu'nun adını verdi...

'Sofuoğlu'nun ismi kaldırılsın' dediler, ikinci bir yere daha ismi verildi

Manifesto/SAKARYA

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Meclis’teki odasından paylaştığı ’emir erlerim’ fotoğrafı nedeniyle tepki çekmişti. AKP içerisinde dahi tepki çeken paylaşımı sonrası Sakarya Akyazı merkezinde bulunan parktan Sofuoğlu’nun adının kaldırılması talep edildi. Ancak AKP’li belediyenin buna yanıtı ise Sofuoğlu’nun adını kaldırmak yerine bir yere daha vermek oldu.

CHP Akyazı İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, “Dünya şampiyonluğu gibi çok önemli bir unvanı elinde bulunduran Kenan Sofuoğlu Milletvekili seçildikten sonra bu unvana layık davranış içinde olamaması üzüntü kaynağımızdır. Hele hele son paylaşımını kendisine yakıştıramadık. TBMM de kendi odasında bile olsa böyle bir paylaşımı Kenan Sofuoğlu’nun yapmaması gerekirdi. O nedenle Akyazı Belediye Meclisinin aldığı bir kararla ismi verilen parktan yeni bir karar alarak kaldırılması ve yeni bir isim vermesini talep ediyoruz ve talebimizi Belediye Başkanlığına vereceğimiz bir dilekçe ile de konuyu resmileştireceğiz.” demişti.

“MÜTEVAZI BİR İNSANDIR”

7 Ocak’ta toplanan Akyazı Belediyesi meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Akcan konu üzerine konuşup şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz hafta içerisinde Kenan Sofuoğlu parkı ismi değiştirilsin şeklinde yazılı yerel basın ile bazı internet sitelerinde yer alan haberler bizi üzmüştür. Akyazılı Milletvekilimiz Sayın Kenan Sofuoğlu defalarca dünya şampiyonu olmuş ve bayrağımızı göndere çektirmiş bir kişidir. Sofuoğlu biz Akyazılıların onur ve gurur kaynağıdır. Kenan Sofuoğlu kadirşinas ve yardımseverdir. Sofuoğlu mütevazi bir insandır. Onun yaptığı yardımlar saymakla bitmez. Milletvekili maaşı bile almamaktadır. Herkes için örnek olan bu değerimizi herkes alkışlamak zorundadır. Biz sonuna kadar arkasındayız. Bırakın parktaki isminin kaldırılmasını tarafımızdan yapılan ve şu anda faaliyette olan trafik eğitim parkına da onun adını vereceğiz. Gündemimize ilave yaptırıyorum ve oylarınıza sunacağım.”dedi.

Akcan’ın konuşması sonrası Sofuoğlu’nun adı, ilçe merkezinde bulunan parktan kaldırılmak şöyle dursun ilçede 2016 yılında açılan Trafik Park’a verildi. Bu karar AKP’li ve MHP’li üyelerden oluşan Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.