Sofuoğlu devreye girdi, motosiklette ÖTV sıfırlandı

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yaptığı görüşme sonrası motosiklette ÖTV oranı 31 Mart yerel seçimlerine kadar sıfırlandı.

Sofuoğlu devreye girdi, motosiklette ÖTV sıfırlandı

Meclis’teki odasında ayaklarını uzattığı fotoğrafı ile tepki çeken AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu pozunu yoğun görüşme trafiğinin ardından yorgunlukla açıklamıştı. Sofuoğlu’nun bu yorgunluğunun boşuna olmadığı ortaya çıktı.

Motosikletten alınan ÖTV oranı 31 Mart yerel seçimlerine kadar sıfırlandı. Sofuoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ile konu hakkında görüşmeler yaptı. Buna göre, 250 cc’lik motosikletler yaklaşık 1600 TL daha ucuza alınabilecek.

AKP Sakarya Milletvekili Sofuoğlu’nun konuya ilişkin açıklaması Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun internet sitesinde yer aldı.

Sofuoğlu, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yapılan ÖTV açıklaması motosikletçilerin yüzünü güldürdü. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde Bakanımız Berat Albayrak bizi ilgiyle karşıladı. Kendilerine ve Bakan yardımcımız Dr.Nureddin Nebati beye tüm motosiklet camiası adına teşekkür ederim” dedi.