Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü: Sandık darbesi önlenecek, devlet daha sahaya inmedi

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AKP'nin itiraz ettiği seçim sonuçlarına ilişkin "devlet" adına paylaşımlar yapıp yandaşlığını açıkça ortaya koydu.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü: Sandık darbesi önlenecek, devlet daha sahaya inmedi

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda kamu görevlisi kimliğini bir kenara atıp açıktan AKP propagandası yapıyor. Müdür Tosun bununla da yetinmeyip seçim sonuçlarıyla ilgili “devletine ne yapacağına ilişkin” yazılı beyanda da bulunuyor.

Hikmet Tosun, kişisel Twitter hesabında “Ya tüm sayım yenilenir ya da seçim yenilenir. Bunun dışında hiçbir pansuman milleti ikna edemez” şeklindeki bir paylaşıma, “Zaten seçim yenilenecek. Daha devlet sahaya inmedi” diye bir yanıt verdi.

Tosun, “İstanbul’da oylar sayılıyor. Reis başlarında, Binali Yıldırım şu ana kadar sekiz bin oy önde.” şeklindeki bir başka paylaşıma da “Sandık darbesi önlenecek inşallah” ifadeleriyle yanıt verdi.

Tosun’un AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un “Bu iş münferiden yapılmış gibi değil, organize duruyor. Hiçbir dönem bu kaydırmaları bu kadar yüksek rakamlarla görmedik. 642 kişiyi kanun dışı şekilde sandık başına geçirmişler.” şeklindeki sözlerini paylaşıp “Sorumlular ne yapmış o arada?” diye soran bir kişiye yanıtı ise “Devlet bazen uyur numarası yapar. Bu seçim Farklı Boyut kazanıyor Biraz bekleyelim göreceğiz.” şeklinde oldu.