Sınıf Tavrı'ndan 15-16 Haziran mitingine çağrı

DİSK, 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 49. yıldönümünde, başta kıdem tazminatı olmak üzere işçilerin haklarına yönelen saldırılara karşı İstanbul Kartal’da bir miting düzenliyor. Sınıf Tavrı, miting için tüm emekçileri "İşçi sınıfımız bu tabloya mahkum değildir!" diyerek saflarında buluşmaya çağırdı.

Sınıf Tavrı'ndan 15-16 Haziran mitingine çağrı

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı, DİSK’in kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını savunmak için 15 Haziran’da Kartal’da düzenleyeceği mitinge çağrı yaptı.

“Yeni Haziranlar için ayağa kalkma zamanı!” başlığıyla yapılan çağrıda, “49 yıl önce sendikal haklarına göz koyulan işçi sınıfı, 15-16 Haziran’da 1970’de ayağa kalkmıştı. Şimdi bir kez daha ayağa kalkma zamanıdır!” denildi.

Sınıf Tavrı’nın çağrısı şöyle:

Ekonomik kriz her geçen gün ağırlığını arttırıyor. “Paket paket” teşvikle sermayeyi besleyen AKP iktidarı, krizin faturasını emekçilere ödetmeye çalışıyor. “Aynı gemideyiz” söylemiyle krizin ağırlığını gizlemeye çalışan siyasi iktidar, olağanca gücüyle sermaye düzeninin uzun yıllardır istediklerini vermenin peşine düşmüş durumda.

Her yıl yüz milyarlarca liralık kâr elde ederek emekçileri derin bir sömürüye mahkum eden düzen, şimdi krizle birlikte bu kârlarını korumak için harekete geçti. Emekçilerin uzun bir dönemde elde ettiği kıdem ve emeklilik hakkı başta olmak üzere, pek çok sosyal hak geri alınmak isteniyor. Bununla da yetinmeyen sermaye düzeni, büyük bir işsizlik ve hayat pahalılığı ile emekçileri terbiye etmektedir.

İşçi sınıfımız bu tabloya mahkum değildir!

Türkiye işçi sınıfı bu tabloya mahkum olmadığını, haklarına göz konulduğu zaman nasıl “uyuyan devi” harekete geçirdiğini daha önce kanıtlamıştır. 49 yıl önce sendikal haklarına göz koyulan işçi sınıfı, 15-16 Haziran’da 1970’de ayağa kalkmıştı.

Şimdi bir kez daha ayağa kalkma zamanıdır!

Sınıf Tavrı, yeni Haziranlar için, DİSK’in Kartal’da 15-16 Haziran’ın 49. yıldönümünde düzenlediği mitinge katılacağını kamuoyuna duyurur.

Sınıf Tavrı, bütün üye ve dostlarını, emekten yana olanları ve tüm emekçileri 15 Haziran 2019 günü Kartal’da gerçekleşecek mitinge davet eder.

Buluşma yeri: Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi-Kartal

Buluşma saati: 17:00

Sınıf Tavrı
12.06.2019