Sınıf Tavrı ve TKH'den grevdeki Cem Bialetti işçilerine dayanışma ziyareti

Sınıf Tavrı ve TKH üyeleri, Kocaeli'de düşük ücret dayatmasıyla tıkanan TİS sonrası greve çıkan ve 10 gündür direnişlerini sürdüren Cem Bialetti işçilerini ziyaret etti.

Sınıf Tavrı ve TKH'den grevdeki Cem Bialetti işçilerine dayanışma ziyareti

Sınıf Tavrı, Kocaeli’de bulunan Cem Bialetti fabrikasında 10 gündür grevde olan Cem Bialetti işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

İşverenin düşük ücret dayatmasına karşı grevle yanıt veren Birleşil Metal İş Sendikası (BMİS) üyesi işçilerin direnişini sürdürdüğü fabrika önündeki grev alanına ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek’, ‘Yaşasın sınıf dayanışması!’ sloganlarıyla yürüyen Sınıf Tavrı bileşenleri alkış ve sloganlarla karşılandı. Ziyarette TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve TKH üyeleri de yer aldı.

Ziyarette konuşan Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu (YK) Üyesi Kemal Parlak, bugün sınıfa yönelik saldırıların doruğa ulaştığı bir dönemde olunduğunu belirtirken, “Bugün en son olarak krizin faturasını işçilere çıkartmak için kıdem tazminatına göz diktiklerini görüyoruz. Artık işçilerin kanını emmek değil iliklerine kadar sömürmenin peşindeler.” dedi. Bunun en önemli nedeninin de işçi sınıfının örgütsüz, bölünmüş ve dağınık durumu olduğuna işaret eden Parlak, metal işçilerinin Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihinde yarattığı direnişleri hatırlatarak Cem Bialetti işçilerinin bugünkü grevinin bu bakımdan önemli olduğunu dile getirdi.

AYSEL TEKEREK: BU MEMLEKET İŞÇİLERİN YUMRUĞUYLA KURTULACAK

Parlak’tan sonra TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek direnişçi işçilere seslendi. Konuşmasında, kriz koşullarında sürekli büyüyen işsizlik rakamlarının patronların elinde bir ‘sopa’ olarak kullanıldığını belirten Tekerek, “İşten atılma tehdidiyle bir önceye göre daha kötü şartlarda daha düşük ücretlerle çalışma şartları reva görülüyor. Başından beri ekonomik krizin faturasını üstümüze yıkacaklarını söylemiştik. Aslında buradaki grev de bu söylediğimizi doğruluyor. Bugün Cem Bialetti patronu, sanki siz sendikalı değilmişsiniz gibi TİS’te enflasyon rakamlarını çok altında şartlara mecbur etmeye çalışıyor, ‘işinize gelirse’ diyor. Siz de grevle yanıt verip ‘senin de işine gelirse’ diyorsunuz. Biz örgütlü olmazsak bu kan emici patronların yapamayacağı şey yok. Güçlerini nereden alıyorlar? TÜSİAD’dan MÜSİAD’dan, sırtlarını bu düzene yaslamışlar, bundan alıyorlar.” dedi.

TKH olarak grevin sesini her yere duyuracaklarını dile getiren Tekerek, “Siz şimdi fabrikada masaya yumruğunuzu vurdunuz. Bu memleket kurtulacaksa, çocuklarımız insanca yaşayacaksa bu da işçi sınıfının ülkeye yumruğunu vurmasıyla olacak” derken, direnişi bir kez daha selamlarını kaydederek sözlerini bitirdi.